جملات شریعتی درباره داستان خلقت
04_03_2010 . 19:36
#1
جملات شریعتی درباره داستان خلقت
دوستان گرامی!
جهت تهیه آرشیوی برای دسته‌بندی موضوعی اندیشه‌های شریعتی، جملات شریعتی درباره داستان خلقت را با ذکر شماره مجموعه آثار و صفحه مربوطه، در این بخش وارد نمائید.


ــــــــــــــــــــــــــــــ
.
04_03_2010 . 21:51
#2
میوه ممنوع
"... پل والری می‌گوید : "برای نخستین بار انسان امروز است که می‌داند تمدنش فناپذیر است!" و این بلندترین قله‌ای است که فرهنگ بشری فتح کرده است و در این غار تنها انسان است که می‌داند با گیاه و حیوان هم‌خانه است و سرچشمه همه‌ی رنج‌هایش در همین آگاهی است. تصادفی نیست که آن "میوه ممنوع" را که در بهشت خورد، میوه‌ی "درخت بینایی" گفته‌اند، میوه‌ای که تا از حلقوم‌اش فرو رفت، باغ سرسبز و زندگی خوش و آرام و سرشار از لذت‌اش در بهشت، غربت خاکی پر از رنج و تنهایی در زمین "گشت"! و این است معنای بی‌پایان آن حقیقت جاویدی که "هبوط آدم" نام دارد و عصیان آدم. و چه شباهتی است میان پرومته و شیطان!..."


مجموعه آثار ۱۳ / هبوط در کویر / ص ۱۳۳
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ویرایش : یک بار / شروین
.
01_04_2010 . 21:23
#3
تبعیدی زمین
"... برادر! آدمی تا احمق است در بهشت به سر می‌برد و همین که آن میوه ممنوع آگاهی را مزه کرد، هبوط می‌کند و زندگی‌اش از فراغت گیاهی و جانوری، به "تلاش و جهاد" بدل می‌شود و تبعیدی زمین و غریق رنج..."


مجموعه آثار ۳۴ / نامه‌ها / ص ۱۳۰
__________________________
ویرایش : یک بار / شروین/ تطبیق با متن
.
25_12_2010 . 18:31
#4
عصیان
"... عصیان، که در تمامی‌ی قصه‌های خلقت تکرار شده اشت، شاخصه‌ی وجودی انسان را در میان همه‌ی موجودات طبیعت نشان می‌دهد. این عصیان در برابر خدا صورت می‌گیرد، و باید یادآور شد که خدا، در اینجا، مظهر طبیعت است، و جبر حاکم بر همه‌ی پدیده‌ها، و بنابراین، این داستان، که تمام فرشتگان فرمانبر خدای‌اند‌ و تنها انسان از فرمان وی سر پیچی کرد، یعنی همه‌ی موجودات و نیروهای این جهان محکومِ سرنوشت جبری و سرنوشتِ فطری خویش اند ‌و تابع مطلق قوانین حاکم بر طبیعت، و تنها انسان است که اراده‌ی آزاد است، و می‌تواند از سلسله‌ی جبری‌ی علیت، که همه بدان بسته‌اند، ‌رها شود، و "انتخاب" کند، و مرز هر "جبری" و چهارچوب هر "منعی" را بشکند، و نزدیک شدن یا خوردن(به تعبیر قرآن و تورات) "میوه ممنوع " در قصه‌ی آدم به همین معنی است..."


مجموعه آثار ۲۴ / انسان / ص ۲۳۹
__________________________
ویرایش : یک بار / شروین/ تطبیق با متن
.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان