خاطرات سال‌های ابتدای انقلاب
27_08_2010 . 02:12
#1
خاطرات سال‌های ابتدای انقلاب
فهرست کلی





فهرست مقالات :

قطب‌زاده اعدام شد
به من گفتند : توبه كن!
میانجی‌ها به ایران آمدند
اعتراضِ مقاماتِ الجزایری
وقتی بنی‌صدر منزوی شد
كودتای قطب‌زاده افشا شد
گلایه‌های مروی از دادگاهِ انقلاب
بازرگان نتوانست حرف‌اش را بزند
با نخست‌وزیری‌ی غرضی مخالف بودیم
اختلافِ لاجوردی و شورای عالی قضائی
هواپیماربایی‌ی طرفدارانِ امام موسی صدر
تلاشِ ایران برای تغییرِ محلِ كنفرانسِ غیرمتعهدها
از دستگیری پیكاری‌ها تا دستگیری آرمانِ مستضعفین


ـــــــــــــــــــــــــــــــ
.
31_08_2010 . 16:04
#2
وقتی بنی صدر منزوی شد



نام مقاله : وقتی بنی‌صدر منزوی شد

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۱


شهروند امروز :

در این ستون هر هفته خواننده خاطرات حسن یوسفی اشكوری خواهیم بود. او كه سال‌هایی نه‌چندان دور،‌در مجلس اول شورای اسلامی نمایندگی مردم تنكابن را بر عهده داشت، خاطرات آن روزها را برای انتشار در اختیار شهروند امروز قرار داده است.


انفجار در نخست‌وزیری/ چهارشنبه ۱۰ / ۶ / ۶۰ :

عصر روز هشتم شهریور بمبی در دفتر نخست‌وزیری كه جلسه امنیت در آنجا تشكیل شده بود منفجر شد و طی آن آقای رجایی رئیس جمهور و آقای دكتر باهنر نخست‌وزیر به شهادت رسیدند. به نظر می‌رسد كه این عمل به وسیله عوامل نفوذی مجاهدین صورت گرفته باشد. خبر شهادت آن دو بزرگوار را رادیو صبح روز ۹ شهریور به اطلاع مردم رساند. طی چند ساعت اجتماع عظیمی كه دو میلیون نفر تخمین زده می‌شدند در محل مجلس شورای اسلامی برای تشییع جنازه گرد آمدند و ساعت حدود یازده جنازه‌های آنان به طرف بهشت‌زهرا حركت كرد. در شهرستان‌های ایران هم راهپیمایی‌های عظیم صورت گرفت. این اجتماعات باشكوه در تهران و دیگر نقاط ایران نشان‌دهنده علاقه روزافزون مردم به انقلاب و حاكمیت و خشم عمیق‌شان نسبت به تروریست‌ها و عوامل بیگانه بود.


نخست‌وزیری مهدوی‌كنی / پنج‌شنبه ۱۱ / ۶ / ۶۰ :

آقای مهدوی كنی از طرف شورای موقت ریاست جمهوری به عنوان نخست‌وزیر به مجلس معرفی شد و در جلسه علنی امروز ایشان با ۱۷۰ رای موافق به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد. انتخاب آقای مهدوی می‌تواند در شرایط كنونی چرخشی در حاكمیت به سوی یك اعتدال و نرمش در سیاست تك‌حزبی باشد. ضمنا مجلس به عنوان تعطیلات تابستانی ۱۵ روز تعطیل شد و نیز در هفته‌ای كه گذشت لایحه بازسازی ادارات به تصویب رسید و اینجانب به آن رای مخالف دادم.


سفر به سه كشور اسلامی / دوشنبه ۳۰ / ۶ / ۶۰ :

از روز یكشنبه ۱۴ / ۶ / ۶۰، به اتفاق آقایان مصطفی تبریزی، مهندس سحابی، رمضانی، شهركی۱، شرعی۲، رضوی۳، صفری۴، جعفری و خانم طالقانی به سفر سوریه،‌ لیبی و الجزایر رفتیم كه البته این سفر به دعوت لیبی برای شركت در جشن دوازدهمین سالگرد انقلاب لیبی بود. از تهران به سوریه رفتیم و پس از هفت ساعت توقف به بنفازی و سپس به طرابلس رسیدیم و پس از شش روز اقامت در لیبی به الجزایر رفتیم و پس از شش روز ماندن در آنجا از طریق رم به سوریه بازگشتیم و پس از دو روز توقف در سوریه به تهران رسیدیم. خلاصه و فشرده مشاهدات و نتایج ریز سفر عبارت است از:

۱- در هیچ یك از این سه كشور ایدئولوژی حاكم بر حاكمیت اسلام نیست بلكه نوعی ناسیونالیسم و سوسیالیسم است.

۲- از نظر اسلامی و اخلاقی در جامعه رعایت چندانی نمی‌شود، به ویژه در الجزایر كه فساد، بی‌حجابی و مشروب‌خواری فراوان است.

۳- جامعه‌های سه‌گانه فوق به سرعت به سوی مصرفی شدن سوق داده می‌شوند.

۴- از نظر وابستگی اقتصادی به شدت وابسته به جهان سرمایه‌داری و غرب هستند. اقتصاد الجزایر ۹۰ درصد وابسته به نفت و لیبی ۷۰ تا ۷۵ درصد وابسته به نفت هستند. كشاورزی كم‌رونق است. صنایع عمدتا مونتاژ و X است. كارشناسان و شركت‌های خارجی بسیار است.

۵- از نظر سیاسی، در هر سه كشور فقط یك گروه حاكم هستند. در الجزایر فقط یك حزب (جبهه التحریر الوطنی) حاكم است. اختناق شدید وجود دارد. در سوریه دو روزنامه منتشر می‌شود كه دولتی است. در لیبی كه اساسا مجلس و قانون اساسی وجود ندارد. دو روزنامه وجود دارد كه دولتی است. در الجزایر هم همچنین است. مخالفین حق كوچكترین ابراز وجودی ندارند. در الجزایر امام‌جمعه‌ها از روی نوشته‌های دولتی خطبه می‌خوانند. مسلمانان به ویژه كسانی كه تحت تاثیر انقلاب ایران هستند با حكومت‌هایشان مخالف هستند. به خصوص در الجزایر.

۶- حكومت‌هایشان از نظر سیاسی وابسته و دست‌نشانده نیستند.

۷- مساله مسكن به خصوص در لیبی تقریبا حل شده است.

۸- در لیبی بازار تقریبا وجود ندارد بلكه توزیع عمدتا دست دولت است و این كار مثبتی است.

۹- مسلمانان به خصوص نسل جوان آگاه به شدت به انقلاب ایران علاقه‌مند و امیدوارند.

۱۰- حكومت‌ها به لحاظ ایدئولوژیك و سیاسی از نفوذ انقلاب ایران وحشت دارند. البته در این مسافرت شنیدیم كه در جمعه ۲۰ / ۶ / ۶۰ در تبریز آیت‌الله مدنی امام جمعه در نماز به وسیله پرتاب نارنجكی به وسیله یكی از هواداران مجاهدین به شهادت رسیدند و در همین ایام داماد امام آقای اشراقی فوت كردند. و همچنین طی انفجار بمبی آقای قدوسی دادستان كل انقلاب به شهادت رسیدند و آقای سیدحسین موسوی تبریزی به جای ایشان منصوب شدند.


درگیری با مجاهدین / دوشنبه ۶ / ۷ / ۶۰ :

روز گذشته عده‌ای از مجاهدین در تهران مسلحانه به خیابان آمدند و با پاسداران درگیر شدند كه پس از ساعت‌ها درگیری در مجموع بیش از سی نفر كشته و عده زیادی دستگیر شدند.


اعدام مجاهدین / سه‌شنبه ۷ / ۷ / ۶۰ :

حدود پنجاه نفر از كسانی كه در درگیری مسلحانه روز گذشته دستگیر شده بودند اعدام شدند. دادستان كل انقلاب اعلام كرده بود كه اگر كسانی مسلحانه به خیابان بیایند و دستگیر بشوند بلافاصله اعدام خواهند شد.


شهادت هاشمی‌نژاد / چهارشنبه ۸ / ۷ / ۶۰ :

شب گذشته طی سقوط یك هواپیمای نظامی در كهریزك عده‌ای از مجروحان جنگی و سرتیپ فلاحی جانشین ستاد مشترك، سرهنگ نامجو وزیر دفاع، سرهنگ فكوری وزیر سابق دفاع و كلاهدوز قائم‌مقام سپاه به شهادت رسیدند. هرچند هنوز علت حادثه اعلام نشده است ولی مطمئنا بر اثر انفجار هواپیمای مجهز نظامی كه حتی در ارتفاع بسیار كمی پرواز می‌كرده سقوط كرده و نابود شده است.

همچنین روز گذشته آقای سیدعبدالكریم هاشمی‌نژاد در مشهد هنگامی كه از كلاس درس حزب جمهوری بیرون می‌آمده است به وسیله یكی از افراد كلاس با نارنجك مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید.
چنان كه قبلا هم اعلام كرده‌اند كه انفجار نخست‌وزیری به وسیله آقای كشمیری دبیر شورای امنیت صورت گرفته و سپس فرار كرده است، از مجموع این حوادث به دست می‌آید كه این اعمال به وسیله نفوذ عوامل مجاهدین انجام می‌شود و این باید درسی باشد برای مسئولان كه اینقدر فریب ظاهر‌سازی‌ها را نخورند و مرز دوست و دشمن را درهم نریزند ولی گویا هنوز هم متوجه این حقیقت نشده‌اند.


انتخابات ریاست‌جمهوری / دوشنبه ۱۳ / ۷ / ۶۰ :

روز سه‌شنبه هفته قبل طی یك حمله و تهاجم قوای مسلح ایران به ارتش عراق شرق رودخانه آزاد شد كه بدین ترتیب محاصره آبادان به طور كامل شكسته شد. در حدود ۱۰۰۰ نفر از قوای عراقی كشته و در حدود ۱۷۰۰ نفر اسیر شدند و این شكست بزرگی برای عراق و پیروزی چشمگیری برای ایران بود.

روز جمعه انتخابات ریاست جمهوری و میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی برگزار شد كه در حدود ۱۷ میلیون نفر شركت كردند و آقای سیدعلی خامنه‌ای با حدود ۱۶ میلیون رای به عنوان سومین رئیس‌جمهوری انتخاب شد. پیداست كه استقبال مردم بسیار چشمگیر و موفقیت‌آمیز بود. با وجودی كه زمینه روحی و اجتماعی انتخابات گذشته هم به آن شدت وجود نداشت در عین حال افزایش سه میلیون رای‌دهنده جای تامل بسیار دارد. و این نشان می‌دهد كه به‌رغم كمبودها و مخالفت‌های مخالفین پایگاه مردمی جمهوری اسلامی قوی‌تر می‌شود و بنی‌صدر و مجاهدین به‌رغم توهمات و ذهنیاتشان روز‌به‌روز منزوی‌تر و بی‌ریشه‌تر می‌شوند.

كسانی كه كاندیدا شدند عبارت بودند از آقای خامنه‌ای، زواره‌ای۵، پرورش۶، دكتر غفوری و آقای مهدوی كنی، كه غیر از آقای مهدوی بقیه از كادر مركزی حزب جمهوری هستند و آقای مهدوی هم شب آخر انصراف خود را اعلام كردند و حتی آقای زواره‌ای و آقای غفوری رسما اعلام كردند كه ما به آقای خامنه‌ای به دلیل اصلح بودن رای می‌دهیم.

آقایان بنی‌صدر و رجوی انتخابات را تحریم كرده بودند و مدعی شده بودند كه اكثریت مردم ایران شركت نخواهند كرد ولی خوشبختانه مردم با شركت فعال خود بار دیگر تودهنی محكمی زدند.
ضمنا آقایان مذكور چند روز قبل دولت در تبعید خویش را اعلام نمودند و برنامه دولت‌شان را به این شرح بیان نمودند:

حاكمیت مردم ایران كه از طریق شوراها كشور را اداره می‌كنند.
مساوات سیاسی و اجتماعی مردم كشور
مساوات برای اقلیت‌های نژادی به ویژه در كردستان
اصلاحات ارضی اساسی
انحلال كمیته‌ها، سپاه پاسداران و دادگاه‌های انقلاب...
بر مصونیت قضائی، از بین بردن شكنجه و برابری زنان و مردان نیز تاكید خواهد شد.


پی‌نوشت‌ها:
۱- غلامعلی شهركی (نماینده زابل)
۲- عبدالكریم شرعی (نماینده داراب)
۳- سیدابوفاضل رضوی اردكانی (نماینده سپیدان)
۴- لطیف صفری (نماینده اسلام‌آباد غرب)
۵- سید رضا زواره‌ای
۶- علی‌اكبر پرورش


تاریخ انتشار : ۲۲ / اردیبهشت / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۴۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
31_08_2010 . 16:06
#3
بازرگان نتوانست حرفش را بزند



نام مقاله : بازرگان نتوانست حرف‌اش را بزند

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۲


بازرگان در مجلس / چهارشنبه ۱۵ / ۷ / ۶۰ :

در این روز آقای مهندس بازرگان نطق مهمی در مجلس ایراد كرد كه البته با حمله و توهین و سر و صدا قطع شد و به پایان نرسید. بازرگان در این فضای خشم و قهر و خشونت، موضوع نطق خود را به درگیری‌ها و ترورها و اعدام‌ها اختصاص داد و با مقدمات و توضیحات و استدلالاتی كوشید كه بگوید این خشونت‌ها به نفع هیچ‌كس نیست و... مخالفان چنان سر و صدا كردند كه بازرگان نتوانست سخن خود را تمام كند. فریاد اعتراض از هر سو بلند بود. جای شگفتی است. وقتی در این مجلس حتی شخصیتی چون مهندس بازرگان نتواند حرف بزند، دیگر به چه كسی اجازه نقد و اعتراض خواهند داد؟ به هر حال بازرگان از پشت تریبون پایین آمد (و در واقع پایین آورده شد) و روی صندلی خود نشست. عده‌ای دور او را گرفته و با او بحث و مجادله می‌كردند و حتی به وی توهین می‌كردند. یكی از معترضان آقای شیخ جعفر شجونی بود.


تنفیذ ریاست جمهوری / یكشنبه ۱۹ / ۷ / ۶۰ :

هنگام دیدار وزیر خارجه ایران آقای حبیب‌شطی دبیر كل كنفرانس اسلامی پیشنهاد صلحی جدید به آقای موسوی دادند كه براساس اظهار نظر آقای هاشمی رفسنجانی چیز تازه‌ای نبود بلكه فقط مقداری تعبیرها و الفاظ تغییر پیدا كرده بود.
روز جمعه، روز عید قربان، حكم ریاست جمهوری [آیت‌الله] آقای خامنه‌ای در حسینیه جماران به وسیله امام تنفیذ شد. روز گذشته امام‌خمینی در پاسخ ملك خالد كه به مسئله تظاهرات ایرانیان هنگام مراسم حج اعتراض كرده بود پاسخ مستدل و تاریخی دادند و از این كه مسلمانان از هم جدا هستند و از این كه دخالت در امور سیاسی در كشور اسلامی و در حج خلاف تشخیص داده شده است ابراز تاسف كردند.


نكته سنجی امام خمینی/ سه‌شنبه ۲۱ / ۷ / ۶۰ :

دو روز قبل امام خمینی در پاسخ به پرسش‌های آقای هاشمی رفسنجانی كه در مورد احكام ثانویه و مصوبات مجلس كه نیاز به اعمال ولایت دارد فرمودند كه در مواردی كه فعل یا ترك فعلی كه نیاز جامعه و ضرورت‌ها را برآورده سازد یا لطمه بزند اكثریت نمایندگان مجلس با تشخیص موضوع و مورد می‌توانند اعمال ولایت بكنند البته در صورتی كه وقت مصوبه معلوم باشد و ثانیا كسانی كه خلاف عمل كنند باید مجازات شوند.

این عمل امام نقطه عطفی در انقلاب و در اختیار دادن به مجلس می‌شود زیرا از نظر تصویب قوانین ضروری برای رفع مشكلات اساسی جامعه برخی از مراجع و روحانیون در مجلس و شورای نگهبان و در خارج اشكالاتی تولید می‌كردند و معتقد بودند كه مجلس برای احكام ثانویه ولایت ندارد ولی نظر امام این مشكل را از پیش پا برداشتند و بعد از این مجلس می‌تواند قوانین مفیدتری تصویب نماید.
امروز[آیت‌الله] آقای خامنه‌ای در مجلس مراسم تحلیف را به جا آوردند و مطالبی را گفتند كه عمدتا عبارت بود از:
۱ – تاكید روی رای ۱۶ میلیونی مردم ۲- تاكید به اعتقاد مردم به روحانیت و انقلاب و مسئولان فعلی ۳ – باید پاسخ مقتضی به مردم داد و مشكلات مردم را حل كرد ۴- نیازمند به كمك نمایندگان هستم و خودم را مصون از اشتباه نمی‌دانم.


ولایتی رای نیاورد / جمعه ۱ / ۸ / ۶۰ :

هفته گذشته آقای موسوی‌تبریزی، دادستان كل انقلاب طی مصاحبه‌ای اعلام كرد كه ضمن عمل قاطعانه بر اعدام تروریست‌ها، سیاست‌‌شان مبنی‌بر ارشاد و هدایت بیشتر خواهد بود. وی گفت كه تعداد اعدام‌شدگان كمتر از ترورشده‌ها است. البته ایشان در جای دیگر مصاحبه گفتند كه تعداد ترورشده‌ها هفتصد نفر است و همچنین گفت كه خانواده‌ها می‌توانند با زندانیان ملاقات كنند و هنگامی كه مطمئن شویم كه افراد كاملا ارشاد شده‌اند آزادشان خواهیم كرد. او گفت كه زندانیان اگر بخواهند و دادستان صلاح بداند دادگاه می‌تواند علنی باشد. بگذریم از برخی مطالب مطرح شده كه خلاف واقع است، در مجموع به دست می‌آید كه مقدار زیادی از خشونتی كه شاید از ابتدا هم لازم بوده است كاسته شده و بیشتر مشی هدایت و ارشاد را در پیش گرفته‌اند كه این چرخش می‌تواند بسیار مفید باشد.

هفته قبل سازمان عفو بین‌الملل درخواست كرد كه برای بازدید از زندان‌های ایران و اوضاع دادگاهها به ایران بیاید و امام در این رابطه ضمن سخنانی این سازمان وابسته با ابرقدرتها را مورد حمله شدید قرار داد و گفت آنها با اشاره اربابان خود برای محكوم كردن ما به ایران می‌آیند. به دنبال سخنان امام، وزارت امور خارجه طی بیانیه‌ای شرط كرد كه سازمان مذكور در صورتی می‌تواند به ایران بیاید كه جنایات صهیونیسم و جنایات ابرقدرت آمریكا را صریحا محكوم نماید. ولی سازمان یاد شده اعلام كرد كه شرایط ایران را نمی‌تواند بپذیرد زیرا با ماهیت آن منافات دارد.

از مطالب و حوادث جالب هفته گذشته معرفی آقای دكتر علی‌اكبر ولایتی به عنوان نخست‌وزیر از طرف رئیس جمهور به مجلس است كه در جلسه علنی دیروز مطرح و رأی گرفته شد كه با سی رأی ممتنع و ۸۰ مخالف و ۷۴ موافق رد شد. البته پنجشنبه گذشته از مجلس نظرخواهی غیررسمی و یا رای مخفی شده بود و مجلس به آقای پرورش و بعد به آقای سیدمحمد غرضی و بعد به آقای مهندس موسوی و در رتبه چهارم به آقای ولایتی نظر موافق داده بود. به هر حال این قاطعیت مجلس نشان داد كه مجلس هنوز مستقل است.


تاریخ انتشار : ۲۹ / اردیبهشت / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۴۷
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
01_09_2010 . 12:38
#4
با نخست‌وزیری غرضی مخالف بودیم



نام مقاله : با نخست‌وزیری‌ی غرضی مخالف بودیم

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۳


فوت حسن لاهوتی / پنجشنبه ۷ / ۸ / ۶۰ :

هفته گذشته عراق به آبادان و تاسیسات «پتروشیمی« ماهشهر حمله كرد و خسارات مادی بسیاری وارد آمد. البته در آبادان در حدود ۲۰۰ خانه ویران شد كه خیلی مهم نبود ولی حدود ۵۰ درصد پتروشیمی با بمباران هوایی نابود شد كه چنان كه گفته‌اند ۱/۵میلیارد دلار خسارت داشت و لذا شركت «میسویی» ژاپن كه مسئول تمام آن است سعی می‌كند قرارداد را فسخ نماید. به هر حال، این خسارت در شرایط اقتصاد كنونی ما ضایع است.

روز سه‌شنبه قبل از شروع جلسه علنی در مورد نخست‌وزیری آقا غرضی به طور غیررسمی رای مخفی به عمل آمد كه با ۸۰ مخالف و ۶۰ موافق و تعدادی ممتنع با صدرات ایشان مخالفت به عمل آمد. به دنبال رای غیررسمی عدم تمایل مجلس به آقای غرضی، آقای مهندس موسوی وزیر خارجه كنونی به مجلس معرفی شد و لذا روز گذشته (چهارشنبه) به طور غیررسمی در جلسه غیرعلنی صحبت‌هایی در موافقت و مخالفت شد كه مخالفین وی آقایان كاشانی، انصاری، و... بودند و عمدتا حمله روی نقاط قوت آقای مهندس موسوی بود كه مثلا ایشان از مصدق تجلیل كرده است، ملی‌گرا است، خط امامی نیست، روشنفكر است و... به هر ترتیب صبح امروز در مورد آقای موسوی رأی‌گیری به عمل آمد و ایشان با ۱۱۵ رأی موافق و ۳۹ مخالف و در حدود ۴۵ ممتنع به عنوان نخست‌وزیر برگزیده شد.

با توجه به شرایط فعلی و در میان كاندیداهای نخست‌وزیری آقای مهندس موسوی شاید مناسب‌ترین فردی بوده كه می‌توانسته است مامور تشكیل كابینه شود. زیرا وی آدم با سعه‌صدر،(به طور نسبی) آگاه به مسائل زمان، روشنفكر اصیل اسلامی، و همگام با رئیس جمهور، مجلس و ارگان‌هایی چون سپاه، ارتش و جهاد سازندگی است.

هر چند با توجه به شرایط بحرانی فعلی از نظر سیاسی و اقتصادی امید چندانی باقی نمانده است كه بتواند كاری از پیش ببرد. از حوادث مهم و گفتنی دیگر این است كه شب گذشته گویا وحید لاهوتی فرزند آقای حسن لاهوتی را از زندان برای نشان دادن جایی یا چیزهایی(؟) می‌آورند و او به قصد خودكشی خود را از طبقه سوم ساختمانی به زمین می‌اندازد و كشته می‌شود.

به دنبال این حادثه برای بازدید یا دستگیری به منزل پدرشان مراجعه می‌كنند و گویا آقای لاهوتی مانع ورود ماموران می‌شود و در نتیجه درگیری پیش می‌آید كه آقای لاهوتی را دستگیر كرده و او را به طرف دادستانی می‌برند و در بین راه حالش به هم می‌خورد و او را به بیمارستان قلب می‌برند ولی در آنجا فوت می‌كند. در جلسه علنی امروز آقای هاشمی رفسنجانی در حالی كه می‌گریست، با گلوی بغض گرفته و كلماتی مقطع از درگذشت لاهوتی سخن گفت و او را همرزم و همسنگر و همكار خطاب كرد و گفت من با او در حدود بیست‌سال مبارزه كرده‌ام و سالها زیر یك سقف در زندانها بوده‌ام.

عصر امروز نیز پیكر لاهوتی را بی‌تشریفات و به طور غیرمنتظره از مسجد ارگ تشییع كردند و در بهشت‌زهرا دفن نمودند و روزنامه‌ها هم خیلی عادی از این حادثه یاد كردند و فقط سخنان كوتاه آقای هاشمی را چاپ نمودند و درگذشت او را به دلیل كسالت و عارضه قلبی دانستند. رادیو و تلویزیون هم حتی به عنوان یك خبر از آن یاد نكرد، فقط ضمن پخش برنامه مجلس و ذكر سخنان رئیس مجلس خبر درگذشت لاهوتی را اعلام كرد.

گروهی جوان و افراطی جز تهمت و افترا و تفرقه‌اندازی و قدرت‌طلبی چیز دیگری نمی‌شناسند و اگر به قدرت برسند بزرگان را هم خارج از خط امام خواهند دانست. چنانكه آثارش از مدتها پیداست و در جریانهای اخیر بعد از عزل بنی‌صدر به خوبی رویارویی آنها با جبهه آقای هاشمی و... مشخص‌تر شد تا آنجا كه در جلسه غیرعلنی روز چهارشنبه كه بحث روی نخست وزیری آقای مهندس موسوی بود به صراحت آقای هاشمی را دروغگو خواندند.

البته روشن است كه امثال آقای هاشمی و اردبیلی ماهیتا با افرادی همچون آیت، كاشانی، توكلی و... تفاوت اساسی دارند و لیكن آنها هم عملا این گونه افراد را تایید می‌كنند و این تایید سرانجامی ندارد. البته این نكته را باید اضافه كنم كه من با برخی از عملكردهای مرحوم لاهوتی و به خصوص با مواضع سیاسی ایشان به شدت مخالف بودم اما رشادت‌ها و شهامت‌ها و مبارزات بیست‌ساله ایشان برایم بسیار ارزنده و تحسین‌برانگیز است. خدایش رحمت كند.


تایید كابینه / سه‌شنبه ۱۲ / ۸ / ۶۰ :

عصر دیروز جلسه علنی بود كه بحث روی كابینه آقای مهندس موسوی انجام شد كه سرانجام رأی‌گیری به عمل آمد و تمام اعضای كابینه مورد تایید مجلس قرار گرفتند. و اینجانب به آقای توكلی وزیر كار، آقای عسگراولادی وزیر بازرگانی، آقای بهزاد نبوی وزیر مشاور و آقای غرضی وزیر نفت رأی مخالف دادم.


هوشیاری امام / جمعه ۲۹ / ۸ / ۶۰ :

این روزها امام در صحبت‌هایشان مرتب روی وحدت و احتراز از تفرقه تكیه می‌كنند و حتی یكبار تصریح كردند كه بین نیروهای متعهد اختلاف است. حرف‌های امام ریشه در اختلافات گروهی پشت پرده و ریشه‌دار دارد و امام به خوبی آگاه است و می‌داند كه چگونه در حاكمیت فعلی نیز هرگروهی سعی دارد كه میخ قدرت خود را محكم بكوبد و به دلایل خطی یا بینشی تلاش می‌كنند كه دیگران را منزوی و خود را به حاكمیت برساند.

این روزها حملات شدید نسبت به شریعتمداری، خویی و گلپایگانی اوج گرفته است و از سوی دیگر آقای جنتی عضو شورای نگهبان، انجمن حجتیه را زیر سوال برده و ‌آنها را مشكوك و خارج از خط امام دانسته است و این مساله خود اختلافات جدیدی را مطرح ساخته است. و در این رابطه است كه امام در سخنرانی روز دوشنبه گذاشته به صراحت می‌گوید كه توهین به مراجع خلاف است و اگر هر كسی به هر بهانه‌ای كاری بكند و یا حرفی بزند كه اختلاف ایجاد كند، خلاف است.

از مسایل عمده دیگر اعلام راهپیمایی امروز است به عنوان مخالفت با طرح ملك فهد ولیعهد عربستان سعودی كه از سوی آیت‌الله منتظری انجام می‌شود كه به دنبال سخنان چند شب قبل امام مطرح شده است. اما گفتند هر كس با این طرح كه اسراییل را به رسمیت می‌شناسد مخالفت نكند خائن به اسلام است. بد نیست طرح هشت ماده مذكور را كاملا بنویسم:

۱- عقب‌نشینی اسراییل از كلیه اراضی اشغال شده در سال ۱۹۶۷ و از جمله بخش شرقی قدس.

۲- از میان برداشتن آبادی‌های یهودی‌نشین كه از سال ۱۹۶۷ به بعد در اراضی اشغالی اعراب ایجاد شده است.

۳- تضمین آزادی مراسم و مناسك مذهبی همه ادیان در اماكن مقدسه.

۴- تاكید روی حق ملت فلسطین و جبران زیان مالی آن دسته از فلسطینی‌ها كه مایل به بازگشت نیستند.

۵- ساحل غربی رود اردن و نوار غزه پس از خارج شدن از اشغال اسراییل برای یك دوره انتقالی به مدت چند ماه تحت كنترل سازمان ملل متحد قرار گیرد.

۶- تاسیس دولت مستقل فلسطینی در ساحل غربی نوار غزه كه پایتخت آن قدس شرقی خواهد بود.

۷- شناسایی حق حاكمیت‌ همه كشورهای منطقه در صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز.

۸- تضمین اجرای مواد فوق از سوی سازمان ملل متحد یا برخی از كشورهای عضو در این سازمان. تاریخ ۷ اوت ۱۹۸۱-۱۶ مرداد ۱۳۶۰

روشن است كه این مواد به طور روشن و صریح موجودیت اسراییل را به رسمیت می‌شناسد و آرمان مردم فلسطینی كه سی‌سال است آواره‌اند را نابود می‌سازد و این طرح به دنبال توطئه كمپ دیوید آمریكایی است.


توضیح: در پارگراف اول از ستون سوم خاطرات اشكوری در شماره پیش اشتباهی وجود داشت كه اینچنین اصلاح می‌شود: مقدار زیادی از خشونتی كه شاید از ابتدا هم لازم نبوده است ...

تاریخ انتشار : ۵ / خرداد / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۴۸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
01_09_2010 . 12:39
#5
هواپیماربایی طرفداران امام موسی صدر



نام مقاله : هواپیماربایی‌ی طرفدارانِ امام موسی صدر

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۴


دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای / جمعه ۶ / ۹ / ۶۰ :

جمعه گذشته راهپیمایی عظیمی صورت گرفت كه طی آن مردم با شعارها و سخنرانی‌هایشان طرح «فهد» را محكوم ساختند و حتی شعارهایی علیه «عرفات» دادند. این راهپیمایی بسیار مفید و موثر بود و عكس‌العمل جالبی در سطح جهان و در سطح كشورهای اسلامی داشت. آیت‌الله منتظری طی پیامی از مردم به خاطر شركت در راهپیمایی تشكر كردند و در آن پیام خطاب به مردم و نیروهای خط امام هشدار دادند كه وحدتشان را حفظ كنند و از تفرقه بپرهیزند و گروه‌گرایی كه آفت بزرگی برای هر انقلابی است و انقلاب را از درون پوك می‌سازد و متلاشی می‌نماید كنار بگذارند و ملاك انتخاب افراد قبل از هرچیز بر اساس تقوی و صلاحیت باشد.

هدف وسیله را توجه می‌كند را طرد نمایند و پایبند ارزش‌های اصیل اسلامی ‌باشند و ... به دنبال سخنان امام مبنی بر حفظ وحدت و پیام آیت‌الله منتظری این روزها سخنان ائمه جمعه و سخنرانان و مقالات روزنامه نیز پیرامون این مساله است. به ویژه سخنان آقای هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه گذشته و امروز عمدتا روی مساله قانون ولزوم پیروی از قانون و نفی هرج و مرج و دیكتاتوری بود وهمچنین سرمقاله‌های روزنامه جمهوری اسلامی تحت عنوان «ما را چه می‌شود؟»! اختصاص به لزوم حفظ وحدت و احتراز از جدایی و تشتت داشت.

خیلی جالب است كه این روزنامه امروز از شكستن وحدت می‌نالد البته اگر آقایان متوجه عمق مشكل شده باشند خوب است ولی به نظر می‌رسد كه فعلا از این مساله به عنوان «سخن روز» حمایت می‌شود و یك هفته دیگر فراموش می‌گردد و دوباره آش همان آش است و كاسه همان كاسه! و در دوباره برهمان پاشنه می‌چرخد. روز پنجشنبه (دیروز) به اتفاق برادران محمدی، باباصفری و تبریزی به دیدار آیت‌الله خامنه‌ای رفتیم و حدود یك ساعت با ایشان ملاقات و گفتگو كردیم.

و مطالبی را با ایشان در میان گذاشتیم كه عبارت بودند از: مساله وحدت، مساله نقض قانون اساسی، تامین آزادی‌های قانونی، ایراد به حزب، رهبری بعد از امام، سپاه و خطر قدرتمندی انحرافی آن، و ایشان هم مطالبی كه عمدتا در تایید نگرانی‌های ما بود عنوان كردند.

از مطالب جالب هفته گذشته تشكیل كنفرانس «فاس» در مراكش بود كه برای بررسی طرح «فهد» تشكیل شد ولی خوشبختانه پس از تشكیل نخستین جلسه آن تعطیل گشت و علت انصراف آن نیز گویا به بن‌بست رسیدن سران كشورهای عربی و مخالفت شدید برخی كشورها مانند لیبی و سوریه بود و شاید راهپیمایی ایران و موضع انقلاب ایران در شكست كنفرانس تاثیر داشته است. به هر حال شكست این نشست خائنانه بسیار جالب بود.

از مطالب گفتنی دیگر این است كه در دو هفته اخیر ترورها و بمب‌گذاری‌ها از ناحیه ضدانقلاب افزایش یافته است. از جمله بمب‌گذاری جلو درب ورودی راه‌آهن تهران كه مادر و كودك یك ساله‌اش را قطعه‌قطعه كرد. و عصر امروز در خیابان زرتشت بمبی كه در یك اتومبیل كار گذاشته بودند منفجر شد و یك نفر را كشت و ترورهای فراوان دیگر در شهرهای مختلف ایران. و البته از سوی دیگر اعدام‌ها نیز افزایش داشته است.


مجله میثمی هم منتشر شد / جمعه ۱۳ / ۹ / ۶۰ :

هفته گذشته سربازان و پاسداران ایرانی طی عملیاتی به نام «طریق‌القدس» منطقه بستان را در جنوب آزاد كردند كه طی چند روز درگیری مداوم حدود ۱۱ میگ و میراژ عراقی سقوط كرد و حدود ۱۵۰۰ تن اسیر و صدها نفر نیز كشته شدند. البته چنان‌كه گفته شده است حدود پانصد تن نیز شهید داشته‌ایم كه خدا رحمتشان كند. این حمله و پیروزی از نظر نظامی و سیاسی بسیار مهم و مفید بوده است. و عكس‌العمل بسیار خوبی در سطح جهان و در منطقه داشته‌ كه امیداست به زودی جنگ با پیروزی كامل به پایان برسد.آمین.

ضمنا روز گذشته نخستین شماره «راه مجاهد» كه ارگان نهضت مجاهدین خلق ایران با رهبری مهندس لطف‌‌الله میثمی است را ملاحظه كردیم كه در تاریخ ۱۸/ ۸ /۶۰ منتشر شده است. هفته گذشته «فیلیپ جیب» از سوی آمریكا برای گفت‌وگو با سران كشورهای عربی به منطقه سفر كرد و روشن است كه این سفر برای زمینه‌سازی جا افتادن طرح فهد و یا مشابه آن است.


هواپیماربایان در تهران / جمعه ۲۰ / ۹ / ۶۰ :

هفته گذشته امام خمینی طی نامه‌ای به شورای عالی قضایی چنین نوشت: «بسم الله ارحمن الرحیم/ شورای عالی محترم قضایی دادستان محترم انقلاب اسلامی اخیرا گزارش‌هایی می‌رسد كه افراد غیرمسئول و احتمالا از گروه‌های منحرف و گاهی مقامات مسئول برخلاف مقررات اسلامی و قانونی معترض اموال و املاك محترم مردم می‌شوند و به طور سرخود به تقسیم املاك و مصادره اموال اشخاص می‌پردازند و گاهی به منازل اشخاص بدون مجوز شرعی و قانونی وارد و آنان را جلب می‌نمایند و اگر شخص مورد نظر نباشد بستگان و زن و فرزند او را جلب می‌كنند و گاهی به بهانه‌هایی هتك آبرو و حیثیت اشخاص را می‌نمایند و با این اعمال غیرشرعی هتك جمهوری اسلامی و مقامات قضایی را می‌كنند.

مقرر فرمایید سازمان بازرسی كل كشور با سرعت عمل رسیدگی كرده به مقامات قضایی گزارش ‌دهند و اشخاص یا گروه‌هایی كه مرتكب این نحو اعمال غیرشرعی و قانونی می‌شوند احضار و پس از اثبات جرم به مجازات برسانند و لازم است اینجانب را از مسایل مذكور مطلع نمایید.» به دنبال آن دادستان انقلاب و شورای عالی قضایی طی نامه‌ای به امام تخلفات را تایید و قول رسیدگی را دادند. و برای انجام این مسئولیت اولا بازرسی كل كشور تلاش خود را در استان‌ها و شهرستان‌ها آغاز كرد و ثانیا یك هیات هماهنگی رسیدگی به شكایات در اوین ترتیب دادند كه رسیدگی كنند.

امید است كه این بار مثل دفعات قبل به ویژه مثل رسیدگی به شایعه شكنجه قضیه واقعا پیگیری شود و لوث نشود. هفته گذشته در غرب ایران ارتش ایران پیشرفت‌هایی داشت كه به نوبه خود پیروزی بزرگی بود.امروز هنگامی كه آیت‌الله دستغیب امام جمعه شیراز از خانه‌اش بیرون می‌‌آمد كه به نماز جمعه برود به وسیله پرتاب نارنجكی همراه هفت تن دیگر به شهادت رسید.

و راستی كه ضد انقلاب چقدر بی‌شعور شده‌اند كه دست به چنین جنایات فجیعی می‌زنند! و نیز هفته گذشته یك هواپیمای لیبی به وسیله طرفداران امام صدر ربوده و به ایران آورده شد كه خواستار آزادی آقای صدر بودند. به‌رغم این كه هواپیماربایان گفته بودند كه هرچه ایران گفت می‌پذیریم، گفت‌وگوهایی با آنان شد ولی توافقی حاصل نشد و هواپیما پس از ده ساعت توقف، ایران را به سوی مقصدی نامعلوم ترك و البته ایران هم این شیوه را محكوم كرد.


مخالف ناطق و ولایتی بودم / سه‌شنبه ۲۵ / ۹ / ۶۰ :

روز گذشته آقایان ناطق ‌نوری و دكتر علی‌اكبر ولایتی كه از نمایندگان تهران بودند به عنوان وزیر كشور و وزیر امور خارجه به مجلس معرفی شدند كه رای اعتماد گرفته شد. و اینجانب هرچند در جلسه حضور نداشتم ولی با هر دو نفر مخالف هستم. ضمنا روز گذشته پارلمان اسراییل طی تصویب نامه‌ای بلندی‌های جولان را كه جزو خاك سوریه بود و در جنگ ۶۷ غصب شده بود ضمیمه خاك اسراییل ساخت.

تاریخ انتشار : ۱۲ / خرداد / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۴۹
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
02_09_2010 . 11:37
#6
به من گفتند توبه كن!



نام مقاله : به من گفتند : توبه كن!

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۵


جلسه‌ای برای محاكمه / جمعه ۴ / ۱۰ / ۶۰ :

در هفته گذشته در دو جلسه دیداری داشتیم با عده‌ای از دوستانی كه در تنكابن و رامسر به اینجانب معترض بودند. البته خودم از ماه‌ها قبل خواهان چنین جلسه‌ای بودم تا در آن رودررو حرف‌ها زده بشود و لذا جلسه به پیشنهاد اینجانب تشكیل شده بود. جلسه مذكور ابتدا شب چهارشنبه در سپاه تنكابن منعقد گشت كه در آن آقایان طاهائی فرماندار، ستایش دادستان انقلاب، امینی فرمانده سپاه تنكابن، پهلوان مسئول جهاد، فلاحی و برخی دیگر شركت داشتند و در جلسه دوم: طاهائی، ستایش، پهلوان، امینی، عزیز مقدم، رحمت(۱)، نقیب‌پور(۲)، مدنی بخشدار، ریاضی شهردار، حمید مرشدی، سلیمان‌نژاد(۳)، فرخ‌فر، محمدیان مسئول نهضت سوادآموزی، محمدابراهیم مرتجائی، سیدهادی میرابوطالبی(۴)، مجتبی اللهیان(۵) و عده‌ای دیگر حضور داشتند.

ابتدا من علت تشكیل جلسه را گفتم و پس از ذكر مقدماتی گفتم كه این جلسه را تشكیل دادیم تا اگر تفاهمی شد و رفع سوءتفاهم گردید كه هیچ و اگر نشد تصمیم نهایی با شما باشد كه هر چه گفتید عملی خواهم كرد؛ آن هم به این دلیل است كه من به این انقلاب و حاكمیت آن و رهبری آن معتقدم و مسلما این ماندن هم یكپارچگی می‌خواهد. اینجانب چون به ارزش‌هایی پایبندم كه متاسفانه برخی از آنها را قربانی شده می‌بینم هیچ وقت دست از ارزش‌های اعتقادی‌ام برنخواهم داشت و صواب‌تر است كه كسی دیگر بیاید و با شما هماهنگ باشد شاید بتوانید كاری برای مردم انجام دهید. بعد سوالات و انتقادات شروع شد كه عمدتا مساله موضع‌گیری من در مورد بنی‌صدر در سال گذشته بود.

همچنین عدم تایید قاطع از حزب جمهوری‌اسلامی و عدم قاطعیت در برابر مجاهدین و اظهارنظر در مورد گروگان‌ها و تضعیف دولت و ... بود كه من هم پاسخ‌های لازم را دادم و جلسه حدود شش ساعت طول كشید ولی از آنجایی كه آنها برای تفاهم نیامده بودند بلكه برای متهم كردن آمده بودند و البته نه با دلایل، پاسخ‌های مرا رد كردند و نپذیرفتند كه فقط حفشان در یك جمله خلاصه می‌شد كه شما اشتباه كردید - حتی مواردی نسبت خیانت هم دادند – و می‌گفتند باید توبه كنید و حرفم این بود كه مواضع من در آن موقع درست بوده و احتیاج به توبه ندارد. جلسه بی‌نتیجه پایان یافت چرا كه آنها جرات نمی‌كردند اظهار نظر كنند زیرا من به صراحت گفته بودم كه مسوولیت شرعی و سیاسی تصمیم‌نهایی با خود شماست.

آنچه بیش از همه برایم دردناك بود دو چیز بود؛ یكی این كه برخی از افراد كه در مقام ایراد سخن می‌گفتند حقایقی كه خودشان قبلا طی صحبت‌هایی قبول داشتند زیرش را زدند و سعی می‌كردند در متهم كردن از دیگران جلوتر باشند و به اصطلاح نان را به نرخ روز بخورند و دیگر این كه كسانی در آن جلسه حداقل برخی نسبت‌هایی كه به من داده می‌شد مانند خیانت و امثال آن قبول نداشتند ولی سكوت تایید‌آمیز كرده بودند و راستی این سكوت برایم خیلی غیره‌منتظره و تلخ بود و هنوز هم در شگفتم از كسانی كه مرا می‌شناختند و من هم آنها را می‌شناختم چگونه تن به این حق‌كشی‌های آشكار دادند. انگیزه سكوت چه بود نمی‌دانم خدا می‌داند. راستی روزگار تجربه خوبی است برای شناسایی افراد. فی‌تقلب‌الاحوال علم جواهر الرجال.

در هفته گذشته ۷ تن از اعضای جنبش آزادی بخش بحرین كه در ایران تعلیم دیده بودند و برای انجام عملیات به بحرین رفته بودند یا به عراق بروند دستگیر شدند و تحت شدیدترین شكنجه‌ها قرار گرفتند و در نتیجه به روابطشان با ایران اعتراف كردند و در این رابطه حدود هزار نفر دستگیر شدند و همچنین عده‌ای دیگر از اعضای جنبش عربستان یا ایرانی‌هایی كه تحت تعلیمات سپاه قرار گرفته بودند در عربستان دستگیر شدند و لذا بهانه‌ خوبی به دست صدام و دیگر شیوخ مرتجع منطقه افتاده است كه علیه ایران تبلیغات كنند و حتی طبق اشاره آمریكا یك پیمان نظامی متشكلی علیه ایران در منطقه بسته می‌شود.


وحدت شیعه و سنی / جمعه ۲۵ / ۱۰ / ۶۰ :

هفته گذشته را آیت‌الله منتظری هفته وحدت اعلام كردند و مناسبت آن نیز میلاد پیامبر اسلام بود. زیرا در نزد اهل تسنن ۱۲ ربیع‌‌الاول تولد پیامبر است و در نزد شیعیان ۱۷ ربیع‌الاول و به پیشنهاد آقای منتظری برای رفع اختلاف بین این دو برادر اسلامی و برای خنثی كردن تبلیغات سوء دشمنان اسلام و مسملین صورت گرفت و لذا مراسم‌ ویژه‌ای كه در سراسر ایران به همین مناسبت برگزار شد و عده‌ای از علمای اهل تسنن از كشورهای اسلامی دیگر به ایران آمدند و در مجموع بسیار مفید و جالب بود. اما یك نكته را هم نباید فراموش كرد كه هر چند از نظر تبلیغات این گونه اقدامات بسیار خوب است اما روشن است كه فقط با مراسم و موعظه و تبلیغات نمی‌شود وحدت عمیق و پایداری بین شیعه و سنی و یا بین اقشار دیگر ملت به‌وجود آورد وحدت اصولی نیاز به گذشت، سعه‌‌صدر، ملاك‌های اصولی و مشخص و... دارد كه به نظر می‌رسد با برخوردها و عملكردهای بسیاری از مسوولان مملكتی شاهد تخریب اخوت‌ها خواهیم بود.


مخالفت با لایحه قانون مطبوعات / جمعه ۱۲ / ۱۱ / ۶۰ :

در هفته گذشته طی یك ضد حمله‌ای كه عراق در منطقه غرب و قصرشیرین انجام داد ارتفاعات «شیاكو» را كه قبلا ایرانی‌ها طی یك هجوم از دست عراقی‌ها بازپس گرفته بودند مجددا به دست گرفتند و چنانكه گفته شده است حدود چهار هزار نفر از عراقی‌ها كشته و حدود ۱۰۰۰ تا ۱۸۰۰ نفر از نیروهای خودمان شهید شدند.
ضمنا در این هفته طرح قانونی مطبوعات برای شور دوم در مجلس مطرح شد و از آنجای كه به گونه‌ای تنظیم شده بود كه آزادی‌های مصرح و قانونی را به طور كلی می‌توانست سلب كند از این جهت اینجانب به عنوان اولین مخالف تحت عنوان پیشنهاد صحبت كردم. هر چند صحبت‌هایمان ابتدا با عكس‌العمل شدید بسیاری از نمایندگان مواجه گشت ولی پس از چند جلسه و مخالفت‌های دیگر آنچنان كه حقانیت ایراد‌هایم را روشن ساخت كه پیشنهاد مسكوت ماندن این طرح داده شد و تصویب شد.

پی‌نوشت:
۱ – امام جمعه تنكابن ۲ – امام جمعه عباس‌آباد ۳ – فرمانده سپاه رامسر ۴ – از روحانیان تنكابن ۵ – از روحانیون رامسر

توضیح شهروند امروز:
انتخاب، ویرایش و نیز افزودن عناوین و القاب بنا به ضرورت در خاطرات آقای یوسفی اشكوری از سوی مجله است.


تاریخ انتشار : ۲۶ / خرداد / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۰
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
02_09_2010 . 11:38
#7
از دستگیری پیكاری‌ها تا دستگیری آرمان مستضعفین



نام مقاله : از دستگیری پیكاری‌ها تا دستگیری آرمانِ مستضعفین

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۶


درگیری در آمل / جمعه ۹ / ۱۱ / ۶۰ :

در هفته‌ای كه گذشت سازمان ملل رای به محكومیت اسرائیل در مورد الحاق بلندی‌های جولان به خاك اسرائیل داد ولی آمریكا با حق وتویی كه به ناحق برای خود كسب كرده با این رای سازمان ملل مخالفت كرد. در شب پنجم بهمن گروهی كه در جنگل‌های آمل از مدت‌ها قبل مخفی شده بودند و خود را سربداران می‌نامیدند به شهر آمل حمله كردند و فرمانداری، سپاه، بسیج و مخابرات را محاصره كردند. ولی با مقابله‌ای كه ماموران نظامی، انتظامی، پاسداران و به‌ویژه مردم نمودند پس از تقریبا ۲۴ ساعت درگیری قضیه پایان گرفت.

تعداد افراد مهاجمین چنان‌كه گفته شد حدود ۱۰۰ نفر بوده است كه حدود ۳۵ نفر كشته و ۳۰ نفر دستگیر و بقیه متواری شدند. از مردم و قوای نظامی و انتظامی ۳۸ تن شهید شدند كه اكثرا مردم عادی بودند. در تشییع جنازه مردم آمل جمعیت انبوهی شركت كرده بودند و پس از پایان تشییع جنازه در سالن ورزشی شهر در حضور مردم ده تن از دستگیر شدگان اعدام شدند كه فرمان آتش به وسیله مردم انجام شد.


كور شدن چشم فتنه / جمعه ۲۳ / ۱۱ / ۶۰ :

سومین سالگرد انقلاب در ابعادی نسبتا وسیع‌تر و مفیدتر از سال‌های گذشته برگزار شد. از ایران هیأت‌هایی به حدود پنجاه كشور جهان اعزام شدند و از كشورهای دیگر نیز كسانی به دعوت ایران برای شركت در جشن‌های سالگرد انقلاب به ایران آمدند. در روز ۲۲ بهمن در میدان آزادی مراسم رژه برگزار شد كه البته مردم پس از راه‌پیمایی در آن مكان اجتماع كرده بودند. پیام امام به وسیله فرزندشان در ۹ ماده خوانده شد كه عمده‌ترین مطالب عبارت بودند از: تذكر به حوزه‌های علمیه كه هم به نظم درآیند و خود را منظم سازند و هم فكر انحرافی عدم دخالت در سیاست و سرنوشت كشور را كه ممكن است در برخی وجود داشته باشد كنار بگذارند و نكته دیگر دستور به رییس دیوان عالی كشور بود كه علاوه بر زندانیان آزاد شده لیستی تهیه كنند از افرادی كه صلاحیت آزادی را دارند و تا دو ماه دیگر به اینجانب بدهند تا تركیب آزادی‌شان داده شود و نیز امام تاكید كردند كه هر چه زودتر به پرونده افرادی كه رسیدگی نشده رسیدگی گردد.

در هفته گذشته ضمن شناسایی چند خانه تیمی مربوط به مجاهدین خلق در زعفرانیه تهران درگیری شدیدی بین پاسداران و ساكنان خانه به وقوع پیوست كه پس از پایان عملیات اعلام شد كه حدود بیست نفر از سران مجاهدین از جمله موسی خیابانی، اشرف ربیعی، آذر رضایی، زركش و شمیم كشته شدند. و همچنین اعلام شد كه كادرهای اصلی سازمان پیكار مانند آقای حسین روحانی، میرسپاسی و جیگاری و حدود چهل نفر دیگر كه در یك گردهمایی شركت كرده بودند دستگیر شدند. به نظر می‌رسد كه بدین‌ترتیب دو سازمان مذكور ضربات مهمی خورده باشند و به سادگی نتوانند جبران كنند كه امید است هرچه زودتر چشم فتنه درآید. و آقای رجوی هم در پاریس ضمن مصاحبه‌ای اعلام كرده است كه هرچند ضربه بزرگی خورده‌ایم.


حملات عراق به بستان / یكشنبه ۲۵ / ۱۱ / ۶۰ :

شب‌گذشته اعلام شد كه اعضای اصلی و كادر مركزی آرمان مستضعفین دستگیر و مقداری اسلحه از آنها كشف شده است. در هفته قبل عراق چند حمله مهم برای اشغال بستان انجام داد كه خوشبختانه دفع شدند، هر چند تعداد شهید و مجروح زیاد داشتیم.


میانجیگری اولاف پالمه / جمعه ۱۴ / ۱۲ / ۶۰ :

در هفته گذشته «اولاف پالمه»‌از طرف دبیركل سازمان ملل برای میانجیگری در جنگ پس از دیدار از عراق به ایران آمد و با مقامات ایرانی گفت‌وگوهایی انجام داد و گویا عراق پذیرفته است كه بی‌قید و شرط خاك ایران را ترك كنند اما ایران هم تعهد نماید كه در عراق دخالت نكند. البته در این مدت جنگ به شدت در تنگه «چزابه» ادامه داشت. در روز سوم اسفند بمبی بسیارقوی در میدان عشرت‌آباد جلو پادگان سپاه منفجر شد كه یازده كشته و بیش از سی تن مجروح شدند و چنان‌كه چند روز قبل به وسیله دادستان انقلاب گفته شد این انفجار كار سلطنت‌طلبان بوده است.


نامه آیت‌الله گلپایگانی / جمعه ۲۸ / ۱۲ / ۶۰ :

در چند روز قبل هیات نمایندگی اسلامی به سرپرستی «احمد سوكوتوره» به ایران آمد و با مسئولان مملكتی به بحث و گفت‌وگو و تبادل‌نظر پرداخت كه سرانجام ایران همان سه شرط گذشته‌اش را مطرح ساخت:

۱- خروج بی‌قیدوشرط عراق ۲- پرداخت غرامت جنگ ۳- معرفی متجاوز.

طی دو هفته بحث در جلسه علنی مجلس بودجه سال ۱۳۶۱ به تصویب رسید. البته بودجه ماهیتا تفاوتی با بودجه‌های گذشته ندارد اما از آنجایی كه اولا كمی بهتر از سال گذشته است و ثانیا اضطراری است و دولت هم چاره‌ای جز این نداشته و ثالثا به فرض رد هم می‌شد تا دوباره اندكی تغییر در آن ایجاد شود و به مجلس آورده و تصویب گردد شش ماه طول می‌كشید، روی این ملاحظات به آن رای دادم. چند روز قبل نامه‌ای از آیت‌الله گلپایگانی خطاب به نمایندگان مجلس رسیده بود كه برای مطالعه نمایندگان به دیوار بیرونی پارلمان چسبانده شده بود.

در این نامه تذكراتی به نمایندگان داده شده بود كه در رای دادن و اظهارنظر مراقبت كنند تا به مكاتب شرقی و غربی گرایش پیدا نكنند و سرانجام به مسئله تشخیص ضرورت و اعمال ولایت به وسیله مجلس كه امام به مجلس واگذار كرده‌اند اعتراض نموده بودند. روز پنجشنبه كه لایحه اراضی شهری مجددا در مجلس مطرح بود، صبح حدود یك ساعت جلسه غیرعلنی شد و در آن برخی افراد صحبت‌هایی كردند و آقای یزدی پیشنهاد كردند كه چند هفته‌ای این لایحه به تعویق بیفتد به دلیل این‌كه آقای گلپایگانی اعتراض كرده است و از نظر سیاسی درست نیست كه به صحبت و اعتراض ایشان توجهی نشود. ولی آقای هاشمی رییس مجلس و عده‌ای دیگر مقاومت و مخالفت نموده و آقای هاشمی اظهار داشت كه نظر آقای گلپایگانی به عنوان یك نظر محترم است ولی ما مقلد امام هستیم و نمی‌توانیم به این بهانه عقب‌نشینی كنیم و این بدعت ناپسندی است. به هر حال، جلسه علنی تشكیل شد و پس از صحبت‌هایی در موافقت و مخالفت، رای‌گیری شد و همان لایحه گذشته با اصلاحاتی تصویب شد.


تاریخ انتشار : ۲ / تیر / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
03_09_2010 . 11:57
#8
میانجی‌ها به ایران آمدند



نام مقاله : میانجی‌ها به ایران آمدند

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۷


دیدار با امام / یكشنبه ۱ / ۱ / ۶۱ :

صبح امروز به دیدار امام رفتیم كه رییس‌جمهور، نخست‌وزیر، نمایندگان، وزرا، فرماندهان سپاه و ارتش، شورای عالی قضایی، مدرسین حوزه علمیه قم شركت داشتند. پس از صحبت رییس جمهور امام صحبت كردند كه قسمت عمده صحبتشان گویا خطاب به آقای گلپایگانی بود كه می‌دانم در دل‌های شما چیست؟ و شما چرا مخالفت می‌كنید و سپس بین نظام فعلی و نظام شاه مقایسه كردند و در پایان گفتند ما از كسی امید كمك نداریم ولی لااقل كارشكنی هم نكنید.


روزهای جنگ / جمعه ۱۳ / ۱ / ۶۱ :

مهمترین مسئله این روزها جنگ است. روز دوم فروردین نظامیان و جنگ‌آوران ایرانی به جبهه دشمن با رمز «یا زهرا» حمله آوردند و چند حمله پیاپی در فاصله چند روز انجام دادند كه در مجموع چنان‌كه اعلام شده حدود ۲۵۰۰ كیلومتر از اراضی اشغال شده آزاد و حدود ۱۵ هزار اسیر گرفته شده و تاكنون ۲۵ هواپیمای عراقی سرنگون شده و مقدار زیادی مهمات و غنایم جنگی به دست آمده است. هرچند بنا بود كه حمله و هجوم سراسری را ادامه بدهند ولی در هفته اخیر جبهه‌ها ساكت است ولی به هر حال امیدواریم كه هر چه زودتر دشمن متجاوز را از میهن اسلامی‌مان بیرون كنیم و پیروزی بزرگی نصیب انقلاب گردد.


دیدار اعضای حزب جمهوری با امام / جمعه ۲۰ / ۱ / ۶۱ :

در پاسخ آیت‌الله گلپایگانی نامه‌ای از طرف مجلس نوشته شد كه در آن به تفصیل به مطالب و اعتراضات ایشان جواب داده شد و جالب‌ترین نكته این نامه این بود كه اشاره شده بود به وجود جناح سوم در برابر غرب‌گرایان و شرق‌گرایان كه این جناح نمی‌گذارد اهداف انقلاب به نفع مستضعفین و به ضرر مستكبرین پیاده شود و این دسته مستقیم یا غیرمستقیم حامی مستكبرین هستند... كه این اشارات به جناح مذهبی برخی روحانیون كه تفكر و بینش سنتی و بسته و دور از اسلام اصیل دارند بوده... البته اكثریت قریب به اتفاق نمایندگان امضا‌ كردند و این نامه بسیار خوب بود و موضع‌گیری روشنی در برابر مدافعان اسلام سنتی و حامی عملی سرمایه‌داران و ضدانقلاب بود.

در اوایل هفته گذشته اعضای شورای مركزی حزب جمهوری اسلامی و عده‌ای از اعضا‌ی دیگر به اتفاق آقایان هاشمی‌رفسنجانی و خامنه‌ای در جماران به دیدن امام رفتند و آقای خامنه‌ای ضمن سخنان‌كوتاهی گفت: حزب جمهوری اسلامی به دلیل این كه در برابر تشكیلات دشمن تشكیلاتی لازم است تاسیس شد و امروز هم مدعی هستیم كه حزب مظلوم است برای این كه آن اخلا‌ق‌ها و ایمانی كه در بطن حزب نهفته است آشكار نیست...

بعد از صحبت‌های ایشان امام پس از پرداختن به مسائل جنگ و این كه دنیا به دلیل حاكمیت هواهای نفسانی به انحطاط كشیده شده و به سراشیبی سقوط افتاده است، در مورد حزب گفتند: البته من افراد را نمی‌شناسم ولی سران این حزب را می‌شناسم و به آنها اعتماد دارم و هر چه آنها تایید می‌كنند من هم تایید می‌كنم... ولی باید بدانید كه افراد ناصالح و منحرف ولو یك نفر در میان شما نفوذ نكنند و اگر بودند از خود برانید كه یك فرد فاسد همه را فاسد یا بدنام می‌كند. شما باید بكوشید كه براساس اسلام عمل كنید. سپس مقایسه‌ای بین حزب جمهوری اسلامی و دیگر احزاب دنیا حتی حزب توده و حزب رستاخیز كرده و گفتند شما در كجای این دنیا سراغ دارید كه سران حزبی چون سران حزب جمهوری اسلامی باشند؟ در این هفته آیین‌نامه جدید مجلس هم به تصویب نهایی رسید.

آقای ولایتی وزیر امور خارجه در دو هفته اخیر سفری به پاكستان و سپس به كویت برای شركت در اجلاس وزرای خارجه كشورهای غیرمتعهد كردند و به نظر می‌رسد كه برای خنثی كردن تبلیغات دشمنان، ایران در نظر دارد كه به كشورهای منطقه نزدیكتر شود و آنها را نسبت به دوستی و عدم تعرض خود مطمئن سازد.


كشف كودتا / دوشنبه ۲۳ / ۱ / ۶۱ :

طی چند روز گذشته حبیب شطی در رأس هیات كنفرانس اسلامی و همچنین هیات نمایندگی جنبش غیرمتعهدها و «فارق قدومی» مسئول سیاسی آزادی‌بخش فلسطینی به عنوان میانجی برای حل جنگ ایران و عراق به ایران آمدند و با مسئولان مملكتی دیدار و گفت‌وگو كردند و نتیجه مشخصی اعلام نشد.

نكته بسیار مهمی كه در هفته گذشته اتفاق افتاد تجاوز شوروی به خاك ایران در منطقه زاهدان بود كه به بهانه تعقیب مجاهدان افغانی صورت گرفت و هلیكوپترهای شوروی تا عمق ۱۴ كیلومتری ایران تجاوز نمودند و تعدادی ژاندارم كه در پاسگاه مرزی بودند كشته شدند. به نظر می‌رسد كه شوروی خواسته است به حمایت عراق بشتابد و به این وسیله خصومتش را نسبت به ایران نشان دهد. به ویژه همزمان این تجاوز پیام متقابلی بین صدام و مقامات شوروی مبنی ‌بر همكاری و مودت و نزدیكی فرستاده شد و از طرف دیگر در نبرد اخیر جنوب «فتح» تعداد زیادی از ماشین‌ها و خودروهای روسی كه نو و تقریبا صفر كیلومتر بود به دست ایرانیان افتاد. اینها و قراینی دیگر نشان می‌دهد كه نه‌تنها یك نوع هماهنگی بین عراق و شوروی علیه ایران به وجود آمده بلكه بین آمریكا و شوروی نیز تعهد و پیمان عملی روشنی در جهت حفظ صدام و شكست ایران به چشم می‌خورد.

روز شنبه اعلام شد كه آقای صادق قطب‌زاده به اتفاق عده‌ای دیگر به اتهام قصد كودتا علیه نظام جمهوری اسلامی و كشتن امام دستگیر شدند. گفته شد كه آنان قصد داشتند كه محل اقامت امام را منفجر نمایند و سپس به كمك ارتش تحت عنوان خونخواهی امام قدرت را به دست گیرند و دست به تصفیه خونین بزنند.


تاریخ انتشار : ۹ / تیر / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۲
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
03_09_2010 . 11:58
#9
كودتای قطب‌زاده افشا شد



نام مقاله : كودتای قطب‌زاده افشا شد

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۸


یك حركت اسلامی دیگر در فلسطین / جمعه ۲۷ / ۱ / ۶۱ :

طی هفته گذشته حركت جدیدی در بیت‌المقدس علیه اسراییل به وجود آمد و حادثه هم از آنجا آغاز شد كه مسلمانان در مسجد نماز جماعت می‌خواندند كه گلوله‌باران شدند و به دنبال آن تظاهرات و درگیری بین مسلمین و ماموران اسراییلی پیش آمد و برای نخستین بار شعارهایی مانند «الله‌اكبر» و «لااله‌الا‌الله» و... مطرح شد. به دنبال آن ایران یك روز را (چهارشنبه) تعطیل عمومی و راهپیمایی اعلام كرد تا حمایت از جنبش نوین فلسطین شده باشد. راهپیمایی عظیمی در روز چهارشنبه صورت گرفت و سفیر فلسطین در آن سخنرانی كرد و این حركت جدید در فلسطین می‌تواند طلیعه جنبش عمومی و اسلامی و مردمی در فلسطین باشد. مردمی كه در حركت‌های صرف نظامی و اخیرا سیاسی ناامید شده‌اند. باید خودشان بپاخیزند و به سبك نهضت ملت ایران انقلاب كنند. به امید پیروزی فلسطین و سقوط رژیم صهیونیستی اسراییل. دیروز (پنجشنبه) به مناسبت روز زن راهپیمایی باشكوهی در تهران و دیگر شهرها صورت گرفت.


اعتراف قطب‌زاده به انجام كودتا / جمعه ۳ / ۲ / ۶۱ :

شب سه‌شنبه گذشته آقای قطب‌زاده طی مصاحبه‌ای تلویزیونی مطالبی بیان داشت كه مهمترین آنها عبارت بودند از: اعتراف به كودتا- كوبیدن محل اقامت امام- كشتن سران كشور- تسخیر سپاه و ارتش و كمیته‌ها- تماس با شریعتمداری و قول تایید دادن آقای شریعتمداری پس از انجام عمل- تماس با «ویل‌آلون» و برخی شخصیت‌های خارجی برای تهیه اسلحه- پذیرفتن قصاص. بعد از پخش مصاحبه تلویزیونی آقای قطب‌زاده مصاحبه آقای محمدی ری‌شهری حاكم شرع دادگاه‌های ارتش پخش شد كه به تفصیل از نقشه‌های گروه قطب‌زاده كه تحت عنوان (نجات انقلاب ایران) عمل می‌نمودند و همچنین از گروه «نیما»‌و «پارس» كه دو گروه نظامی زیرزمینی بودند صحبت كردند. روز بعد و روزهای بعد تظاهرات وسیعی در قم و تبریز و دیگر شهرهای عمده ایران علیه كودتاگران صورت گرفت كه همه خواستار محاكمه و اعدام عوامل اصلی توطئه بودند و ضمنا باید متذكر شد كه آقای عباسی داماد آقای شریعتمداری هم دستگیر شده‌اند. مدرسین حوزه علمیه قم طی اطلاعیه‌ای آقای شریعتمداری را به دلیل خروج از عدالت شایسته مرجعیت ندانستند و از كسانی كه هنوز مقلد ایشان هستند خواستند از تقلید برگردند و همچنین طلاب از گرفتن شهریه وی منع نمودند.

البته در همان شب مصاحبه آقای قطب‌زاده، مردم قم، دارالتبلیغ و دیگر خانه‌ها و موسسات فرهنگی وابسته به آقای شریعتمداری را تسخیر كرده و به دست سپاه پاسداران دادند. به دنبال اعلامیه جامعه مدرسین، ائمه جمعه، روحانیت مبارز تهران، روحانیون آذربایجان شرقی و غربی، عده‌ای از نمایندگان (حدود ۱۲۰ نفر) نیز نظر مدرسین قم را تایید نمودند. در مجلس هم طی این هفته در نطق‌های قبل از دستور عمدتا روی این مسئله صحبت شد. شب گذشته (جمعه) آقای سیدمحمدمهدی مهدوی كه پیش‌نماز مسجد قلهك تهران بود و در رابطه با كودتا دستگیر شده است مصاحبه تلویزیونی داشت كه ایشان هم كه رابط آقای قطب‌زاده و آقای شریعتمداری بود مطالبی بیان داشت كه مهمترین آنها عبارت بودند از: اعتراف به شركت دركودتا- اعتراف به ارتباط با شریعتمداری- گرفتن پانصدهزار تومان پول از شریعتمداری و دادن به قطب‌زاده- سفر به خارج كشور و دیدن برخی سرمایه‌داران خارجی كه دوست قطب‌زاده بودند- اعتراف به گناه و پوزش خواستن از امام و مردم و این كه من به وسیله آقای شریعتمداری كه یك مرجع بود به این راه كشیده شدم. ضمنا ایشان از آقای دكتر جواد مناقبی نیز نام برد كه در ارتباط با كودتا بوده و در جلسات با آقای شریعتمداری شركت می‌كرده است. و آقای عبدالرضا حجازی نیز در صحبت‌های آقای قطب‌زاده افشا شد كه در این رابطه بوده است.


كودتای كور / چهارشنبه ۸ / ۲ / ۶۱ :

شب گذشته آقای عباسی داماد شریعتمداری كه در رابطه با كودتا بازداشت است طی مصاحبه تلویزیونی گفت كه آقای مهدوی چندی قبل به عربستان سعودی سفر كرده بود و در آنجا با امیر عبدالله یكی از شاهزاده‌های عربستان مذاكره نمود كه در این مذاكره از تصمیم براندازی جمهوری اسلامی و شریعتمداری حمایت كرده بود و هنگامی كه گفته شد كه آیا آنها حاضرند شریعتمداری را در صورت مسافرت به آنجا بپذیرند؟ در پاسخ گفته شد كه اشكالی ندارد ولی یك شرط دارد و آن‌این‌كه شریعتمداری در اینجا فعالانه علیه رژیم ایران تلاش كند و جالب است كه در مصاحبه آقای محمدی ری‌شهری حاكم شرع دادگاه‌های ارتش كه با عباسی مصاحبه می‌كرد اعلام كرد كه شریعتمداری اخیراً نامه‌ای نوشته است كه اجازه بدهید به عربستان بروم. اگر این مطالب درست باشد، به خوبی سرنخ خارجی‌ها و آمریكا را در رابطه با هدف براندازی نظام ایران نشان می‌دهد. و همچنین آقای عباسی گفت كه در روزهای اجرای نقشه براندازی قرار بود كه آقای شریعتمداری محل اقامتشان را تغییر دهد و در واقع مخفی شود. آقای دكتر علی امینی چند روز قبل در پاریس اعلامیه‌ای منتشر كرد و از شریعتمداری حمایت كرد و همچنین سلطنت‌طلبان و دیگر ضدانقلابیون در اكثر كشورهای غربی به حمایت از شریعتمداری تظاهرات كردند و همچنین آقای امینی طی نامه‌ای به آقای خویی در عراق خواهان اقداماتی به نفع شریعتمداری شده است. مجموعه این حوادث و صف‌بندی‌ها نشان می‌دهد كه سقوط و افشا شدن شریعتمداری تا چه حد به نفع انقلاب بوده و تا چه حد دشمنان انقلاب را در سطح جهان مأیوس و ناامید ساخته است. به طور كلی سقوط شریعتمداری چند اثر مثبت داشته است:

۱-‌ ریز موضوع سبب شد كه خود به خود تصفیه‌ای در روحانیت صورت گیرد و مسئولان سطح بالای روحانیت را وادار كند كه در فكر سازمان‌دهی و اصلاح روحانیت باشند.

۲-‌ با این حادثه نشان داده شد كه دشمن در نهایت برای سقوط جمهوری اسلامی، محمدرضاشاهی را عمامه برسرش می‌گذارد و وادار به مخالفت با انقلاب می‌كند. در واقع از همان تز مذهب علیه مذهب، فقیه علیه فقیه و عمامه علیه عمامه استفاده می‌كند و این برای مردم آگاهی‌بخش است.

۳-‌ این حادثه از بت شدن و تقدس یافتن صرف سیاسی روحانی تا حدود زیادی جلوگیری كرد.

۴-‌ این مساله نشان داد كه اینگونه نیست كه عده‌ای یكسر باطل و التقاطی باشند و گروهی دیگر یكسر درست. خودسری‌ها و به انحراف و جنایت كشیده‌شدن‌ها گاهی معلول بینش و عقیده است و گاهی معلول نفس اماره و هواهای نفسانی است.


اسناد جاسوسی برای آمریكا / جمعه ۱۰ / ۲ / ۶۱ :

شب پنجشنبه آقای موسوی خوئینی‌ها طی مصاحبه‌ای رادیو و تلویزیونی اسنادی را از سری اسناد لانه جاسوسی ارائه دادند كه آقای شریعتمداری از سال ۴۲ به بعد در رابطه مستقیم با سازمان «سیا» بوده است و آمریكا می‌خواسته است با مطرح كردن و به قدرت رساندن او یا رژیم شاه را حفظ كند و اگر نشد به وسیله خود او از به قدرت رسیدن امام خمینی جلوگیری كند و حافظ منافع آمریكا در ایران باشد و رابط این ارتباط فرزند شریعتمداری، سیدحسن شریعتمداری و تنی چند دیگر بوده‌اند و حتی آقای شریعتمداری از آمریكا تقاضای پول كرده بود برای اداره حزب جمهوری خلق مسلمان... آقای موسوی، شریعتمداری را ام‌الفساد خواند و او را محور تمامی اعمال ضدانقلابی از سال ۴۲ به بعد تا كودتای قطب‌زاده معرفی كرد... كه البته روز بعد اسناد مذكور در مطبوعات منعكس شد.


تاریخ انتشار : ۱۶ / تیر / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۳
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
04_09_2010 . 11:54
#10
اعتراض مقامات الجزایری



نام مقاله : اعتراضِ مقاماتِ الجزایری

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۹


اعتراف شریعتمداری / جمعه ۱۷ / ۲ / ۶۱ :

اوایل هفته گذشته حمله جدیدی به نام «بیت‌المقدس» و با رمز «یا علی‌ابن‌ابیطالب» در جبهه جنوب آغاز شد كه براساس آمار و نتایج اعلام شده تاكنون راه ارتباطی عراقی‌ها مستقر در پادگان حمید از دو طریق یعنی از طریق خرمشهر و از سوی فكه بسته و قطع شده است. حدود هفتصد كیلومترمربع سرزمین اشغالی آزاد شد و حدود ۵ هزار اسیر گرفته شد و...
شب دوشنبه گذشته آقای شریعتمداری طی یك مصاحبه تلویزیونی مطالبی بیان داشت. از جمله اعتراف به همكاری با كودتاچی‌های ارتشی و قطب‌زاده و گفت من خود را گناهكار و مقصر می‌دانم و لذا توبه می‌كنم و از خدمت آیت‌الله العظمی‌خمینی هم می‌خواهم كه دستور بدهند كه در رسانه‌های گروهی این‌قدر به من حمله نكنند كه خطر جانی برای من دارد و من هم قول می‌دهم كه بعد از این، این نوع حوادث دیگر تكرار نگردد...

مطالب آقای شریعتمداری راستی برای هر كسی جای تعجب و شگفتی فراوان داشت. چگونه كسی در حد مرجعیت و در كهولت سن و با این همه تجربه حاضر می‌شود با آمریكا و سلطنت‌طلبان همدستی و همراهی كند و بعد با این ضعف و زبونی به راحتی به گناه خود اعتراف نماید و این‌قدر در فكر جان خود باشد و تعهد كند كه دیگر این نوع حوادث تكرار نگردد!!

در هفته گذشته آقای «بن‌یحیی» وزیر امور خارجه الجزایر و چهارده نفر دیگر از مقامات آن كشور برای یك دیدار سیاسی و اقتصادی به ایران می‌آمدند كه در سر مرز ایران و تركیه هواپیمای آنان سقوط كرده و تمامی سرنشینان آن كشته شدند. بعد اعلام شد كه به وسیله عراقی‌ها هواپیمای الجزایری مورد حمله واقع شده و سقوط كرده است دلایلی هم ارائه شده است.
روز گذشته در حضور یك هیات الجزایری كه برای تعقیب این حادثه به ایران آمده بودند پیكر ۱۵ مقام الجزایری از جلو مجلس شورای اسلامی تشییع شد و بعد به الجزایر فرستاده شدند و مجلس ختمی نیز به همین مناسبت از طرف وزارت امورخارجه برگزار شد.

اگر عراقی‌ها چنین عملی انجام داده باشند مسلما به قصد تیرگی روابط ایران و الجزایر صورت داده‌اند ولی گویا خدا خواسته است كه رسواتر شوند و شر آنها به خودشان برگردد و مطمئنا پس از اثبات این قضیه نتیجه حاصله به ضرر عراق خواهد بود.
در هفته گذشته چند خانه تیمی مجاهدین خلق در تهران كشف شد كه طی آن ۱۰ نفر كشته و حدود ۵۰ نفر دستگیر شدند كه گفته می‌شود افراد مقتول و دستگیر شده از اعضای اصلی و موثر سازمان بوده‌اند.


نسبت‌های ناروا به نهضت آزادی / جمعه ۲۴ / ۲ / ۶۱ :

در هفته گذشته پادگان حمید و شهر با خاك یكسان شده، هویزه آزاد شد كه البته پادگان نیز به طور كلی ویران شده است.
به‌‌رغم این كه چند روز قبل اعلام شد كه شلمچه آزاد شد ولی هنوز هم متاسفانه آزاد نشده و درگیری شدیدی در این نقطه مهم و استراتژیك ادامه دارد. دو روز قبل عراقی‌ها پاتك مهمی زدند كه هر چند خوشبختانه دفع شد ولی افراد زیادی از ما شهید شدند كه به عنوان نمونه روز گذشته ۱۷۵ نفر در اصفهان ۱۰ نفر در تنكابن و ۱۲نفر در رودسر تشییع شدند. درود خدا به آن پاكان و دلاوران و دعای ما بدرقه راه مجاهدین و از خدا خواهیم توفیق ادب...

با وجود گذشت دو هفته از حادثه سقوط «بن‌یحیی» هنوز الجزایر در این مورد موضع نگرفته است. گفته شده است كه مقامات الجزایری كه برای تشییع جنازه و بردن جنازه بن‌یحیی به ایران آمده و در جلو مجلس حاضر شده بودند به مقامات ایرانی اعتراض كردند كه چرا ما را جایی آورده‌اید كه شعار مرگ بر آمریكا داده می‌شود. روز گذشته پاسخ نهضت‌ آزادی به سرمقاله جمهوری اسلامی بین نمایندگان توزیع شد. این پاسخ در مورد سرمقاله جمهوری اسلامی است كه در آن تحت عنوان «آیا سزاوار است؟...» به نهضت آزادی و دولت موقت نسبت‌هایی طبق معمول داده شده بود.

بگذریم از محتوای پاسخ، چیزی كه بسیار عجیب است این است كه این پاسخ‌ها را روزنامه‌ها هرگز چاپ نمی‌كنند و این برخلاف قانون مطبوعات است... راستی چه می‌گوییم؟ قانون؟!
در سه‌شنبه گذشته آقای سیدمحمد خامنه‌ای نماینده مشهد طی نطق قبل از دستور خود مطالبی بیان داشت كه تازگی داشت. ایشان گفت انقلابی اگر بخواهد شكست بخورد مانند یك انسان ابتدا بیمار می‌شود و بیماری هم علایمی دارد... و اكنون بعضی علایم برخی بیماری‌ها را مشاهده می‌كنیم... ایشان به دنبال مطالبی گفتند یكی از این بیماری‌ها چهره‌سازی دروغین است كه كسانی را به‌طور مصنوعی بزرگ می‌كنند و افرادی كه سازش‌ناپذیرند با برچسب و بدنام كردن و تهمت از میدان به در می‌كنند و بدین وسیله ترور شخصیت می‌نمایند و حتی گاهی ممكن است شخص را هم ترور نمایند.

البته در حال حاضر برای این بیماری نمونه‌ای نمی‌بینم اما فرضیه‌هایی هست، مانند قضیه‌ای كه برای خود من پیش آمد. در پایان ایشان گفت كه ما وظایفمان را در برابر مردم انجام نداده‌ایم و كاری نكنیم كه مردم و امام انقلاب دیگری علیه ما بكنند... سخنان ایشان بسیار عجیب بود. اگر واقعا این نكته درست باشد كه تعمدی در از بین رفتن ایشان در كار بوده است، پس وای به حال دیگران! و اگر واقعا این چنین باشد دیگر نمی‌توان امید چندانی به بهبود اوضاع و اجرای قانون اساسی داشت. و یحتمل این كه صحیح نباشد.


تاریخ انتشار : ۲۳ / تیر / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۴
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
04_09_2010 . 11:55
#11
اختلاف لاجوردی و شورای عالی قضائی



نام مقاله : اختلافِ لاجوردی و شورای عالی قضائی

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۱۰


اختلاف دادستانی و شورای عالی قضایی / جمعه ۳۱ / ۲ / ۶۱ :

جبهه‌های جنگ فعلا راكد است و پیشروی متوقف. علتش این است كه عراقی‌ها با تمام قوا می‌جنگند و از سلاح‌های مدرن‌تر كه جدیدا به كار گرفته‌اند استفاده می‌كنند و همچنین چنان كه گفته شده حدود بیست‌هزار سرباز مصری به كمك عراق آمده است. عراقی‌ها مرتب پاتك می‌زنند. چنان‌كه گفته شده است تاكنون در عملیات بیت‌المقدس حدود پنج هزار نفر به شهادت رسیده‌اند.
و راستی این فداكاری‌ها و شهادت‌طلبی‌ها تكان‌دهنده و دگرگون‌كننده است. خداوند به فضل و كرمش شهدا را رحمت و به مجاهدان جبهه‌ها نیز قوت و نصرت عنایت كند. از مسائل عمده هفته گذشته كوشش مصر برای پیوستن به جرگه اعراب و بیرون آمدن از انزوای چندین ساله است.

مصر به دلیل این كه اسراییل از صحرای سینا نیروهایش را بیرون برده است- كه البته اساسا ا ین مسئله چیز بی‌اهمیت و گول‌زننده است- سعی می‌كند كه خود را موفق در مبارزه با اسرائیل نشان دهد و طرح «كمپ دیوید» را درست بنمایاند و برای مصر فرصت مناسبی است كه با این امتیاز ساختگی به كمك عراق بیاید تا از این طریق هم خواست آمریكا را عملی سازد و هم با انقلاب ایران مقابله نموده باشد و هم خود را حامی اعراب و مدافع حقوق آنها جا بزند. لذا حسنی مبارك اعلام كرده است كه خود را متعهد به دفاع از حقوق اعراب و خلیج‌فارس می‌داند و گفته است كه اگر خلیج‌ در معرض خطر قرار گیرد مصر بی‌تفاوت نخواهد ماند.

از مسائل عمده گفتنی این هفته درگیری بین دادستانی انقلاب تهران و شورای عالی قضایی است كه دادستانی به خصوص آقای لاجوردی و آقای محمدی گیلانی معتقدند كه باید در برابر گروه‌ها خشونت به خرج داد و اعدام نمود و زندانی‌شان كرد و هر كسی رأفت به خرج می‌دهد و با اینها مدارا می‌كند خارج از منش اسلام است و آزاد كردن این افراد غلط و نادرست بوده است. آقای لاجوردی گفته است كه تمام كسانی كه آزاد شده‌اند به گروهها پیوسته‌اند و بسیاری مجددا به وسیله دادستانی دستگیر شده‌اند و حتی صد نفر به جنگل پیوسته‌اند و... اختلاف دیگر این است كه شورای عالی معتقد است دادستانی انقلاب باید براساس قانون اساسی و مصوبه مجلس ملحق به وزارت دادگستری شود ولی دادستانی انقلاب تهران معتقد است كه این كار خلاف است و حتی آقای محمدی گفته است كه خلاف اسلام و توهین به اسلام است... روشن است كه دادستانی تهران، بدون این كه تجدیدنظری در روش برخوردشان با گروه‌های مخالف بنمایند و تشخیص بدهند كه ایراد اصلی در كجاست، گمان می‌كنند كه با خشونت می‌شود جلو ترورها و پیشرفت كار مجاهدین و دیگران را گرفت...


خرمشهر آزاد شد / جمعه ۶ / ۳ / ۶۱ :

حدود ساعت چهار روز دوشنبه این هفته رادیو اعلام كرد: «توجه! توجه! خرمشهر آزاد شد». به دنبال اعلام آزادی خرمشهر خوشحالی زایدالوصفی سراسر ایران را فراگرفت و مردم به خیابان‌ها ریختند و با شعار و شادی آزادی شهر حماسه و شهادت خرمشهر را جشن گرفتند. خیابان‌های تهران درست مانند روز رفتن شاه در دی ماه ۵۷ بود. آزادی خرمشهر پیروزی بزرگی برای ایران و شكستی فلاكت‌بار برای عراق و تمامی دشمنان انقلاب ایران محسوب می‌شود.


جستجو در جنگل / جمعه ۱۴ / ۳ / ۶۱ :

طی هفته گذشته به اتفاق فرماندار و مسئولان اجرایی شهرستان تنكابن به منطقه ییلاقی سه هزار رفتیم. چهار روز در راه بودیم و به مران و درجان و دیگر روستاهای منطقه سر زدیم. سفر بسیار مفیدی بود و امید است كه خدمتی به مردم آن سامان بشود. روز دوشنبه كه از سه هزار آمدیم شنیدیم كه در همین روز عده‌ای از افراد مسلح حدود ۱۵ نفر به بانك ملی و صادرات سادات محله رامسر حمله كرده و مبلغ ۳ میلون تومان را به سرقت برده‌اند. افراد مسلح سه مدخل شهر را بسته و سیم تلفن را قطع كرده و پس از ورود به بانك‌ كه با لباس پاسداری بودند و حتی آرم سپاه را بر سینه داشتند با تهدید اسلحه پول‌ها را برداشته و بیرون می‌آیند و با دادن چند شعار از جمله این كه ما راه صالحی (یكی از افراد معدوم‌شان در سادات محله) را ادامه می‌دهیم به دل جنگل می‌گریزند. از نوع شعارشان پیداست كه از هواداران مجاهدین خلق هستند. جست‌وجو برای یافتن‌شان ادامه دارد.


هوشیاری ایران در مقابل اسراییل / جمعه ۲۱ / ۳ / ۶۱ :

روز شنبه گذشته طی درگیری شدیدی كه بین پاسداران و بسیج رامسر و مجاهدین مسلح در دالخانی (مسیر راه جنت رودبار) صورت گرفت چند تن از افراد مسلح دستگیر – گویا چهار نفر – و چند چادر اقامت و پایگاه و اسلحه و مهمات‌شان در دست پاسداران افتاد و متأسفانه هفت‌ نفر از ما – یك نفر پاسدار و 6 نفر از بسیج – به شهادت رسیدند. روز سه‌شنبه تشییع‌جنازه باشكوهی از این شهدا در رامسر به عمل آمد و تاكنون حادثه جدیدی پیش نیامده است. طی هفته گذشته اسراییل به لبنان حمله آورد و با حمله هوایی و دریایی افراد زیادی را به شهادت رسانده و تا نزدیكی بیروت به جلو رانده است كه هنوز هم ادامه دارد. ایران دست به اقدام بسیار جالب و مفیدی زد و آن این بود كه وزیر دفاع به اتفاق فرمانده نیروی زمینی و فرمانده سپاه پاسداران و چند تن دیگر به سوریه رفتند تا با مقامات آن كشور و سازمان آزادی‌بخش فلسطین و لبنان تماس بگیرند و ترتیب اعزام نیرو از جانب ایران را به لبنان و سوریه برای جنگ با اسراییل بدهند.

این اقدام به لحاظ سیاسی و بازتاب آن در جهان بسیار مفید و موثر خواهد بود كه البته دیروز هیأت ایرانی به كشور بازگشت. برگزاری مراسم ۱۵ خرداد در هفته گذشته با شكوه فراوان و با اجتماعات انبوه صورت گرفت. عراق كه دیده است ایران در مقابله با اسراییل پیشقدم است اعلام كرده كه ما حاضریم كلیه سرزمین‌های ایران را تخلیه كنیم به شرط این كه ایران آتش‌بس را بپذیرد تا ما نیرو به لبنان اعزام كنیم و با اسراییل بجنگیم. عراق خواسته است كه ریسكی بكند كه اگر ایران پذیرفت قضیه تحت عنوان مبارزه با اسراییل لوث شود و او جان سالم به در ببرد و اگر نپذیرفت لااقل تبلیغات كنند كه دیدید ما خواستیم با صهیونیسم بجنگیم و ایران كه طرفدار اسراییل است مانع شد!! مسلم است كه ایران هوشیارتر از آن است كه فریب این دغل‌كاری‌ها را بخورد.


پیشنهاد عراق / جمعه ۲۸ / ۳ / ۶۱ :

در هفته گذشته عراق اعلام كرد كه حاضر است راه به ایران برای رفتن به لبنان بدهد به شرط اینكه ایران آتش‌بس را بپذیرد كه البته روشن است كه این عمل یك عوام‌فریبی و فرصت‌طلبی كامل است. زیرا عراق با این كار می‌خواهد با باحدی الحسنیتین برسد به این معنا كه اگر ایران این پیشنهاد را پذیرفت كه فبهاالمراد زیرا كه در این صورت قضیه خواست‌های ایران مانند معرفی مجرم جنگ و غرامت لوث شده و از بین خواهد رفت و اگر ایران نپذیرفت در آن صورت فریاد برآورد كه دیدید ایران اسرائیلی است و نمی‌خواهد با اسرائیل بجنگد و خوشبختانه ایران نیز قاطعانه چنین پیشنهادی را رد كرد.

طی هفته گذشته، طی چند نوبت، چند هزار نفر از رزمندگان ایران برای نبرد با اسرائیل متجاوز عازم سوریه و لبنان شدند كه گفته می‌شود حدود ۳۵۰۰ نفر تاكنون رفته‌اند. حدود دو هفته قبل آقای ولایتی وزیر امور خارجه ایران به كوبا رفت و در كنفرانس وزرای امور خارجه غیرمتعهدها شركت كرد و سخنرانی نمود و سپس به سازمان ملل رفت كه در آنجا سخنرانی كرد. البته هنگام سخنرانی ایشان كسی به سوی تریبون ایشان آمد و با سروصدا و شعار علیه ایران و امام تمام كاغذهای متن سخنرانی را گرفت و پلیس نیز او را دستگیر و از سالن بیرون كرد كه آقای ولایتی با نسخه دیگری كه یكی از همراهانش داشته است سخنرانی را ادامه داده‌اند.


جنگ با عراق است / جمعه ۱۱ /۴ / ۶۱ :

دهه اول تیرماه به عنوان دهه بزرگداشت نخستین سالگشت شهدای ۷ تیر ۶۰ مراسم و برنامه‌های مختلف و گوناگونی به این مناسبت برگزار شد كه در مجموع مفید و خوب بود.
در هفته گذشته امام طی یك سخنرانی اعلام كرد كه دشمن می‌خواهد ما را در جبهه جنگ لبنان درگیر كند تا از جنگ داخلی غافل باشیم. بنابراین جنگ با عراق در اولویت قرار دارد. به دنبال اعلام این موضع مسئولین كشور نیز این موضع را تایید كردند.

به نظر می‌رسد كه مسئولین ایرانی در مورد اعزام نیرو و تصمیم فعال در شركت در جبهه‌های لبنان با خامی برخورد كردند. البته می‌خواستند كه در واقع با یك ژست سیاسی و تبلیغاتی هم عراق را خلع سلاح نمایند و هم تبلیغات همدستی ایران با اسرائیل را خنثی نمایند. اما زود متوجه شدند كه این كار خیلی نتوانست مفید باشد و از همه مهمتر امكان اعزام نیرو به لبنان عملی نیست و از اینها گذشته اگر واقعا جبهه نبرد با اسرائیل در اولویت قرار گیرد ناگزیر جبهه جنگ با عراق ضعیف خواهد شد و چه بسا مار سركوب شده و زخمی مجددا از فرصت استفاده كرده حمله را آغاز كند و لااقل مواضع از دست داده را بازپرس بگیرد. این بود كه به موقع اولویت جنگ با عراق اعلام شد كه البته در چند روز گذشته عراق شهرهای غرب ایران مانند قصرشیرین و مهران را ترك گفته و ظاهرا به مرزهای خود بازگشته است.


تاریخ انتشار : ۳۰ / تیر / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۵
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
05_09_2010 . 12:52
#12
گلایه‌های مروی از دادگاه انقلاب



نام مقاله : گلایه‌های مروی از دادگاهِ انقلاب

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۱۱


شهادت آیت‌الله صدوقی / جمعه ۱۸ / ۴ / ۶۱ :

طی این هفته عراق شهرهای دیگری مانند سومار، نفت‌شهر، موسیان و دیگر جاها را در غرب تخلیه كرده و ظاهرا به مرزهای بین‌المللی بازگشته است ولی تمام آبادی‌ها را كاملا خراب كرده و با خاك یكسان كرده است و ایران هم ظاهرا تدارك می‌بیند كه به داخل خاك عراق برود تا از این طریق حقوق حقه خود را بگیرد.

در روز جمعه گذشته (۱۱ / ۴ / ۶۱) آیت‌الله صدوقی امام جمعه یزد ترور شد و به شهادت رسید. نحوه شهادت هم این‌گونه بوده است كه جوانی در لباس سربازی هنگامی كه آقای صدوقی از مسجد خارج می‌شده خود را به او می‌رساند و وی را بغل می‌كند و نارنجكی كه به خود بسته بود منفجر می‌كند و در نتیجه هم خود و هم آقای صدوقی را می‌كشد و مجاهدین خلق طی اطلاعیه‌ای این عمل خائنانه را به خود نسبت داده و مسوولیت آن را به عهده گرفته‌اند و راستی كه اینان احمق و نادانند!! آنان خیال می‌كنند كه با این اعمال می‌توانند به مقصد خود یعنی به دست گرفتن قدرت برسند و حال آنكه آنها فقط و فقط راه آمریكا را برای سلطه مجدد هموار می‌كنند و برای خود فقط اتلاف نیرو و خسران دنیا و آخرت می‌خرند و مردم یزد و همچنین مردم ایران تجلیل شایسته‌ای از شهید صدوقی به عمل آوردند و چند روز پس از این حادثه‌آیت‌الله خاتمی امام جمعه اردكان از سوی امام خمینی به امامت جمعه یزد منصوب شدند.

در هفته قبل – دوشنبه – برای تعقیب كار مجتبی به بازرسی كل كشور رفتم و با آقای مروی صحبت كردم و ایشان از عملكردهای دادگاه‌های انقلاب و برخی مسوولان و اینكه قاطعیت لازم را در برخورد با متخلفین از قانون ندارند، صحبت كردند. مهمترین مسائل مطرح شده از سوی ایشان عبارت بودند از اعتراف به اینكه مواردی زنان حامله اعدام شدند و افراد بسیاری در زیر شلاق و شكنجه كشته شده‌اند و گفتند ما برخی اسناد و پرونده‌ها را می‌سوزانیم. و وقتی گفته شد كه عیب كار از كجاست و چرا به امام نمی‌گویید؟ گفتند كه با امام تمام مسائل را می‌گوییم ولی كسان دیگری هستند كه حرف‌های ما را خنثی می‌كنند و همچنین از شورای عالی قضایی گله می‌كردند كه قاطعیت لازم را در برابر اوین و اوینیان ندارند و‌آنها هم هر كاری دلشان خواست می‌كنند... به راستی این حرف‌ها برای من تكان‌دهنده بود و به نظر می‌رسد كه به جای اصلاح امورو جلوگیری از اشتباهات در به برهمان پاشنه می‌چرخد و این واقعا برای مسلمان علاقه‌مند و خواهان سربلندی اسلام و پیروزی انقلاب اسلامی ناگوار و مأیوس‌كننده است. به‌ویژه ایشان می‌گفت كه وقتی به مسوولان گفته می‌شود چرا متخلفین را مجازات نمی‌كنید پاسخ داده می‌شود – از سوی آقای موسوی اردبیلی – كه دادگاه‌های انقلاب تضعیف می‌شوند. خدایا تو عاقبت انقلاب اسلامی را ختم به خیر فرما.


پیشروی در خاك عراق / جمعه ۲۵ / ۴ / ۶۱ :

شب دوشنبه ۲۲ رمضان «عملیات رمضان» به‌وسیله نیروهای ایرانی بانفوذ در خاك عراق آغاز شد و این عملیات به منظور گرفتن شهره بصره و وادار كردن رژیم صدام به تسلیم در برابر خواستهای ایران صورت می‌گیرد. گفته شده كه بیست كیلومتر در داخل خاك عراق پیشروی كرده‌اند.


عملیات رمضان ادامه دارد / جمعه ۱ / ۵ / ۶۱ :

«عملیات رمضان» همچنان ادامه دارد و گویا ایران پیشرفت‌های زیادی نداشته است و به نظر می‌رسد كه عراقی‌ها علی‌رغم تلفات سنگینی كه متحمل می‌شوند سرسختانه از مواضع خود دفاع می‌كنند. چند شب قبل ایران اعلام كرد كه طی عملیاتی ۳۷۲ تانك و نفربر عراقی را منهدم كرده است.


حمله تازه به عراق / جمعه ۸ / ۵ / ۶۱ :

شب گذشته در ادامه عملیات رمضان حمله جدیدی به مواضع عراقی‌ها صورت گرفت كه هنوز هم ادامه دارد.


تاریخ انتشار : ۶ / مرداد / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
05_09_2010 . 13:20
#13
تلاش ایران برای تغییرمحل كنفرانس غیرمتعهدها



نام مقاله : تلاشِ ایران برای تغییرِ محلِ كنفرانسِ غیرمتعهدها

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۱۲


چند نكته درباه سخنان هاشمی رفسنجانی / جمعه ۱۵ / ۵ / ۶۱ :

در جمعه گذشته آقای هاشمی رفسنجانی در خطبه نماز جمعه تهران در رابطه با جنگ گفت كه ما به سه دلیل وارد خاك عراق شدیم:
۱-‌ وادار كردن متجاوز به تسلیم
۲-‌ گرفتن غرامت جنگی
۳-‌ حمایت و نجات ملت عراق.
و روز بعد آقای هاشمی طی مصاحبه‌ای گفتند كه: «حساسیت ما از ملت عراق بود كه این جنگ بر ما تحمیل شد.»

اصولا در مورد این مساله چند سوال مطرح شده است

۱-‌ آیا به لحاظ اعتقادی این حمله ابتدایی است یا دفاعی؟ اگر ابتدایی باشد كه ما به لحاظ اعتقادی و به لحاظ قانون اساسی چنین مجوزی نداریم و اگر دفاعی باشد آیا شعار نجات ملت عراق و گرفتن بغداد می‌تواند دفاعی باشد؟

۲-‌ اساسا با توجه به وضع داخلی خودمان و با توجه به شرایط داخلی عراق امكان پیشروی تا قلب بغداد هست؟

۳- بر فرض بر اثر عدم تسلیم صدام، به سوی بغداد عازم شدیم، در این صورت صدام مظلوم‌نمایی نمی‌كند و با حمایت قاطع كشورهای منطقه موقعیت خود را تحكیم نمی‌بخشد؟

۴-‌ فرضا بغداد را هم گرفتیم و رژیم صدام هم ساقط شد، در آن هنگام چه خواهیم كرد؟ آیا با توجه به وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ملت عراق امكان روی كار آوردن یك نظام اسلامی – شیعی باب طبع مقامات ایرانی را خواهیم داشت؟ به نظر می‌رسد كه در حال حاضر امكان چنین كاری نباشد. به علاوه با سوریه كه مدعی است رژیم بعثی هم‌مسلك خود را به قدرت برساند چه خواهیم كرد؟ و نیز با كردهای عراق چه خواهیم كرد؟

و متأسفانه سخن آقای هاشمی كه به علت حمایت ما از ملت عراق جنگ به ما تحمیل شد، مدعای صدام و صدامیان را كه ایران خواهان سقوط رژیم عراق بوده و از اول هم چنین برنامه‌ای داشته تایید می‌كند و همچنین طرح شعار نجات ملت عراق به هر حال، با توجه به پرسش‌های اساسی فوق كه این روزها برای هر كسی مطرح است به نظر می‌رسد كه حمله به عراق یك «ریسك» خطرناك باشد كه چه بسا دستاوردهای مثبت جنگ را هم ضایع گرداند. امید است كه خداوند حق را پیروز گرداند.
این نكته را هم باید اضافه كرد كه در عملیات رمضان تاكنون موفق نبوده‌ایم برای این كه چند بار كه ضرباتی به دشمن زده‌ایم و چند كیلومتر پیشروی كرده‌ایم، سرانجام ناچار شده‌ایم كه عقب‌نشینی كنیم.


پیام آیت‌الله منتظری به شورای قضایی / جمعه ۲۹ / ۵ / ۶۱ :

هفته قبل آقای هاشمی رفسنجانی به اتفاق عده‌ای از نمایندگان برای دیداری از هند به آن كشور مسافرت كردند و بازگشتند. به نظر می‌رسد كه این سفر مثبت و خوب بوده است. به خصوص در رابطه با تغییر محل كنفرانس غیرمتعهدها و بردن این كنفرانس از بغداد به هندوستان مفید بوده است.
اصولا در این ایام فرستاده‌های مختلف با پیام‌های رئیس‌جمهور به كشورهای مختلف سفر می‌كنند و تلاش می‌كنند كه كشورهای غیرمتعهد را قانع كنند كه كنفرانس غیرمتعهدها در جایی غیر از بغداد تشكیل شود و اگر این تلاش مؤثر شود شكست سیاسی بزرگی برای عراق و پیروزی درخشانی برای ایران است.
حدود ۱۰ روز قبل گفته شد كه آیت‌الله منتظری طی پیامی به شورای عالی قضایی نسبت به وضع زندان‌ها و دادگاه‌ها انتقاد كرده و اعتراض نموده است. شورای عالی قضایی به دلیل مهم بودن این پیام به امام تماس می‌گیرند و امام صلاح نمی‌بینند كه این پیام منتشر شود ولی می‌گویند كه من تذكر می‌دهم و اگر ترتیب اثر داده نشد اقدام دیگری می‌كنم و لذا امام در یكی از صحبت‌های اخیرشان به همه و از جمله مسوولان قضایی تذكراتی مبنی بر رعایت عدالت و قانون و حفظ موازین اسلامی را می‌دهند كه البته از رسانه‌ها پخش شد.

به دنبال این مسائل در هفته گذشته مصاحبه‌ای كه آقای لاجوردی با ۹ تن از اعضای نظامی مجاهدین انجام داده بود و آنها اعتراف به ترور افراد بسیاری (۱۰۰۰ تن) نمودند از تلویزیون پخش شد و متعاقب آن شب دیگر، صحنه سه جسد متعلق به سه پاسدار كمیته مركزی كه پس از شكنجه‌های وحشتناك به شهادت رسیده و سپس با طناب بسته شده در یك گودالی در اطراف اسلام‌شهر به خاك سپرده شده بودند، از تلویزیون پخش شد كه باعث تأسف و تأثر مردم مسلمان گردید...

به نظر می‌رسد كه كسانی كه مسوول اوضاع نابسامان زندان‌ها و شكنجه‌ها و اعمال خلاف قانون شرع در بازداشتگاه‌ها هستند تلاش می‌كنند كه اقدامات آیت‌الله منتظری و امام را خنثی كنند. چون به تجربه ثابت شده كه هر وقتی حركتی برای اصلاح زندان‌ها و تعدیل خشونت‌ها می‌شود عاملین و معتقدین به خشونت و طرفداران سیاست سركوب به دست و پا می‌افتند تا عواطف مردم را تحریك نموده و به نفع سیاست خود بهره‌برداری كنند. به خصوص گفته شده است كه امام عده‌ای را مانند آقای دعایی، هادی و سیدهادی خامنه‌ای مأموریت دادند كه به وضع زندان‌ها رسیدگی كنند و آنها نیز پس از بازدید نارسایی‌ها را به امام گزارش دادند و چنانكه گفته شده امام نیز دستور داده‌اند كه آقای لاجوردی عوض شوند... تا ببینیم آینده چه خواهد شد!

دو روز قبل به آقای انواری گفتم وقتی كه پیش امام می‌روید ممكن است نامه‌ای را برای امام ببرید؟ ایشان گفتند چه می‌خواهی بنویسی؟ گفتم مختصر و كلی در مورد نارسایی‌ها و به‌خصوص وضع زندان‌ها كه انقلاب و اسلام را لكه‌دار و مخدوش می‌سازد می‌خواهم به امام نكاتی را بگویم. ایشان گفتند كه مطمئن باشید كه امام تمام مسائل و حوادث را می‌دانند و همه را به امام گفته‌ایم. گفتم كه آخر نگرانی و مسوولیت شرعی نمی‌گذارد كه بی‌تفاوت شاهد و ناظر قربانی شدن انقلاب و ارزش‌های اسلامی باشیم. گفت من به شما اطمینان بدهم كه شما بیش از این وظیفه ندارید و امام اقدام می‌كنند ولی كسی گوش نمی‌كند و از اوامرشان سرپیچی می‌كنند. گفتم چرا مجریان متخلف و نافرمان را تغییر نمی‌دهند؟ گفت: چه كسانی جای آنها را خواهند گرفت؟ گفتم این مساله كه رفع تكلیف نمی‌كند ولی به هر حال، آینده كشور و سرنوشت انقلاب چه می‌شود؟ گفت: یا باید مسوولان انتقادپذیر باشند و یا وضع به جایی برسد كه مردم فكری كنند.


تاریخ انتشار : ۱۳ / مرداد / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۷
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.
06_09_2010 . 12:41
#14
قطب‌زاده اعدام شد



نام مقاله : قطب‌زاده اعدام شد

نویسنده : حسن یوسفی اشكوری

موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۱۳


رئیس‌جمهور دست‌نشانده در لبنان / جمعه ۵ / ۶ / ۶۱ :

سرانجام پس از چند ماه مقاومت نیروهای فلسطینی در لبنان، هدف شوم آمریكا و صهیونیسم و مزدوران آنان در لبنان جامه عمل پوشید و فلسطینی‌ها را مجبور كرد كه خروج تحمیلی را از این كشور بپذیرند و در این هفته خروج نیروهای فلسطینی از لبنان آغاز شد كه به كشورهای دیگر مانند سوریه، اردن، تونس و دیگر كشورها بروند. اسرائیل و آمریكا نمی‌خواستند كه مقاومت فلسطین و نیروهای مسلمان دیگر خطرات جدی برای آنها ایجاد كنند و ناگزیر در شرایطی كه مسلمانان و مخالفان جدی و واقعی اسرائیل تحرك تازه‌ای یافته‌اند، تلاش كردند كه آن نیروها را از كنار خود دور سازند و متأسفانه موفق شدند. از سوی دیگر برای این كه لبنان نیز مانند دیگر كشورهای ارتجاعی منطقه مانند مصر، اردن، مراكش تحت اختیار آمریكا و اسرائیل باشد، «بشیر جمیل» رهبر فالانژیست‌ها را كه طرفدار اسرائیل و مخالف سرسخت نیروهای مقاومت فلسطینی و مسلمین است با یك انتخابات قلابی به قدرت رساندند و به نام رئیس‌جمهور حاكم به این كشور كردند تا در نهایت حافظ صهیونیسم و سركوب‌گر دشمنان واقعی اسرائیل باشد. در هفته گذشته امام طی یك سخنرانی كه از رادیو - تلویزیون پخش شد روی دو نكته با تأكید سخن گفتند یكی این كه در دادگاه‌ها و زندان‌ها نباید به زندانیان سخت گرفت و بر خلاف مقررات اسلامی با آنها رفتار كرد و اگر كسی یك فحش به متهم بدهد و یا یك سیلی به گوش او بزند باید قصاص كند و هم باید قاطعیت در مجازات مجرمین باشد و هم تبرئه بی‌گناهان و دوم این كه فرمودند من اعلام می‌كنم كه تمام قوانین غیرشرعی باید در دادگاه‌ها لغو شود و مطابق با شرع احكام صادر گردد كه اگر كسی بعد از این به بهانه اطاعت از قانون بر خلاف شرع حكم كند باید محاكمه شود و آنگاه اضافه كردند كه مسئولیت این كار به‌عهده من است. پیرو این سخنرانی شورای قضایی طی بخشنامه‌ای به تمام دادگستری‌ها قوانین خلاف شرع را منتفی اعلام كرد.... باید گفت كه واقعاً حق همین است كه امام گفتند.


تشرف به سفر حج / چهارشنبه ۱۷ / ۶ / ۶۱ :

شب سه‌شنبه بمبی بسیار قوی در پارك‌شهر – جنب دادگستری – منفجر شد كه طی آن حدود بیست نفر شهید و بیش از ۱۰۰ نفر مجروح شدند و خرابی‌های فراوان در محوطه انفجار پدید آورد. واقعا این اعمال جنایتكارانه با هیچ منطقی قابل توجیه نیست. ضمنا امروز عازم زیارت خانه خدا هستم.


اعدام صادق قطب‌زاده / شنبه ۱۰ / ۷ / ۶۱ :

روز ۱۷ شهریور به قصد تشرف به حج از تهران به جده پرواز كردیم و صبح امروز به ایران بازگشتیم. در مورد حج و برداشت‌ها و رهاوردهایی كه داشته‌ام از آنجایی كه هم مفصل است و هم در دفترچه‌ای مستقل مطالبی را نوشته‌ام از این جهت در اینجا چیزی نمی‌نویسم و فقط یك جمله می‌توانم بگویم كه دریغ مسلمین دنیا از این كنگره عظیم فقط به عنوان یك مراسم عبادی استفاده می‌كنند. از وقایع مهم این ایام یكی كشته شدن «بشیر جمیل» رئیس‌جمهور قلابی لبنان و رهبر فالانژیست‌های آن كشور است كه بسیار مهم و قابل توجه است و این حادثه در اوج غرور و پیروزی آمریكا و اسرائیل ضربه محكم و كاری به پیكر امپریالیسم و صهیونیسم است و برادرش «امین جمیل» را فعلا به جای آن مزدور آمریكا نشانده‌اند... یكی دیگر از حوادث مهم انفجار ۱۵۰ كیلو تی.ان.تی در میدان توپخانه نبش ناصرخسرو است كه شب گذشته، ساعت ۸:۳۰ صورت گرفت و با این انفجار حدود ۷۰ نفر كشته و حدود ۷۰۰ نفر مجروح شدند. شدت انفجار به حدی بود كه تهران را لرزاند و مغازه‌ها و ساختمان‌های فراوانی در پیرامون توپخانه ویران یا آسیب دیده شدند و ساختمان مخابرات نیز آسیب فراوان دید و دكل‌های مخابراتی لطمه خورد. گفته می‌شود و قرائن هم نشان می‌دهد كه باید كار عوامل عراق و احیاناً سلطنت‌طلب‌ها باشد. این حادثه ضایعه بزرگی بود. گویا آمریكا و دست‌نشاندگانش تصمیم بر این گرفته‌اند كه ناامنی و آشفتگی را در ایران دامن بزنند و زمینه بی‌لیاقتی دولت و سپس سقوط آن را فراهم كنند و آنگاه یك حكومت دست‌نشانده روی كار آورند. درست مانند زمینه‌چینی انگلیس در كودتای ۱۲۹۹ و روی كار آوردن رضاخان! امام به نخست‌وزیر دستور داد كه به خانواده شهدا و مجروحین و آسیب‌دیدگان این حادثه رسیدگی كنند و دولت فعلاً ۵۰ میلیون تومان اختصاص به این كار داد... از حوادث دیگر اعدام صادق قطب‌زاده و سیدمهدی مهدوی و یك تن دیگر از نظامیان همدست آنان است كه به جرم اقدام برای براندازی جمهوری اسلامی در دادگاه ارتش محكوم به اعدام شدند... مطلب گفتنی دیگر این است كه در این فاصله سه هفته چند مصاحبه تلویزیونی از افراد و گروه‌های مختلف مانند پیكار، مجاهدین خلق، فداییان اقلیت، جبهه ملی و اعضای دفتر بنی‌صدر مانند حسین روحانی، تكمیل همایون، غضنفرپور، سودابه سدیفی، مسعود حجازی و... از تلویزیون پخش شد كه در آن افراد مذكور ضمن اظهار ندامت و محكوم كردن مواضع و عملكرد گذشته‌شان تحلیلی از تطبیق عملكرد این گروه‌ها با مواضع آمریكا ارائه می‌دادند ... . و نیز آقای خسرو قشقاقی در یك هفته قبل در شیراز اعدام شد. شب نهم مهر ارتش ایران در غرب به مواضع عراق حمله كرد و توانست تپه‌های مشرف به شهر مندلی عراق را به تصرف خود درآورد. چنان‌كه گفته می‌شود این پیروزی مهم و چشمگیری بوده است. در اول مهر به مناسبت آغاز سال تحصیلی امام ضمن پیامی از تمام افراد دست‌اندركار آموزش و پرورش و مدارس خواستند كه مراقب همدیگر باشند. البته چون در سفر بودم این مطالب را بر اساس نقل افراد می‌گویم.


نامه نهضت آزادی / شنبه ۱۷ / ۷ / ۶۱ :

در هفته گذشته هنگامی كه از سفر بازگشتیم دیدیم كه نامه‌ای از سوی نهضت آزادی ایران به آقای هاشمی رفسنجانی نوشته شده كه متن تكثیرشده آن به نمایندگان را ملاحظه كردیم. در این نامه مطالبی در اعتراض به مسوولان نوشته شده بود كه مطالب اساسی آن اینها بودند:

۱-‌ كسانی كه ناراضی هستند همه از ضدانقلاب‌ها و منافقین و بنی‌صدری‌ها و... نیستند بلكه از همین افراد مؤمن و معتقد اعتراض‌هایی دارند
۲-‌شماها در ماشین‌های ضدگلوله آژیركش بادپا می‌نشینید و درد مردم را درك نمی‌كنید
۳- مردم به گرانی، تورم، كمبودها معترضند و...

روز سه‌شنبه هنگام نطق قبل از دستور آقای یارمحمدی در داخل محوطه پارلمان شروع به داد و فریاد كرد و خطاب به نمایندگان كه چرا با نهضت آزادی‌ها حرف می‌زنید، روبوسی می‌كنید و... اینها خائنند، اینها... و سرانجام با شعار مرگ بر بازرگان از جلسه خارج شد و افرادی دیگر مانند حجازی، خلخالی، هادی غفاری، اسدی‌نیا و... هم از جلسه خارج شدند و در بیرون پارلمان با صداهای بلند نسبت به بازرگان هتاكی و فحاشی می‌كردند كه من نمی‌فهمیدم كه چه می‌گویند. دیدن این صحنه مرا به یاد یك حادثه تاریخی مشابه دیگر انداخت. در مجلس چهارم یا پنجم مجلس مشروطه، در اوج درگیری اقلیت مجلس به رهبری مدرس و سردار سپه بود كه روزی در صف تماشاچیان، عده‌ای به نفع سردار سپه و عده‌ای به نفع مدرس شعار دادند و مؤتمن‌الملك رئیس مجلس دستور داد كه چون تماشاچی حق شعار در محوطه پارلمان را ندارد، شعاردهندگان را بازداشت كنند و كردند و حالا می‌بینیم كه این حادثه بار دیگر به شكل دیگر در مجلس شورای اسلامی تكرار شد. به دنبال این ماجرا روز جمعه – روز گذشته – آقای كروبی قبل از نماز جمعه تهران و آقای مشكینی امام جمعه قم انتقادات شدیدی به نهضت آزادی در مقام پاسخ گفتن كردند كه باید به حق گفت كه این پاسخ‌گفتن‌ها برای هر شنونده منصفی بسیار شگفت‌آور بود كه افرادی چون آیت‌الله مشكینی كه به تقوا و خداپرستی شهرت دارد و یا آقای كروبی كه آدم بسیار متقی و منصف و خدمتگزار و بی‌ریاست، این چنین به این اظهارات متوسل شوند. مثلا آقای كروبی گفتند كه آقای بازرگان اصلا مبارزه نكرده‌اند و اگر هم مبارزه‌ای كرده‌اند فقط با دولت‌ها بوده است نه با شاه و حال آنكه تاسیس نهضت آزادی در سال ۴۰ براساس جلوگیری از سقوط جبهه ملی دوم در آغوش دربار و مبارزه با شاه بوده است و اعلامیه آیت‌الله طالقانی از چهره‌های تابناك روحانیت و نهضت آزادی تحت عنوان «دیكتاتور خون می‌ریزد» بعد از پانزده خرداد ۴۲ حقیقت دیگری است. در سال ۱۳۴۳ كه نهضت آزادی دستگیر و در زندان محاكمه شدند آیت‌الله خمینی اعلامیه‌ای در پشتیبانی آنها داد. مدافعات آقای مهندس بازرگان در دادگاه رژیم شاه در سال ۴۳ كه امروز به صورت یك كتاب ۱۵۰ صفحه‌ای در دست است رژیم استبدادی ۲۵۰۰ ساله را به محاكمه كشیده است و از همه مهمتر در سال ۵۷ كه امام آقای بازرگان را به نخست‌وزیری برگزید و یا نوشت كه: با توجه به ایمان راسخ شما به اسلام و با توجه به سوابق مبارزات ملی و اسلامی شما... آن وقت با توجه به این حقایق غیرقابل انكار نهایت بی‌انصافی نیست كه گفته شود كه شما اصلا مبارزه نكرده‌‌اید و با شاه هیچ وقت مبارزه نكرده‌اید. به هر حال، آقای كروبی در پایان خواستار دستگیری بازرگان و محاكمه نهضت آزادی شدند.


تاریخ انتشار : ۲۰ / مرداد / ۱۳۸۷

منبع : هفته‌نامه شهروند امروز / شماره ۵۸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان