نام مقاله : وقتی بنیصدر منزوی شد
نویسنده : حسن یوسفی اشكوری
موضوع : گرد آمد و سوار نیامد ۱
شهروند امروز :
در این ستون هر هفته خواننده خاطرات حسن یوسفی اشكوری خواهیم بود. او كه سالهایی نهچندان دور،در مجلس اول شورای اسلامی نمایندگی مردم تنكابن را بر عهده داشت، خاطرات آن روزها را برای انتشار در اختیار شهروند امروز قرار داده است.
انفجار در نخستوزیری/ چهارشنبه ۱۰ / ۶ / ۶۰ :
عصر روز هشتم شهریور بمبی در دفتر نخستوزیری كه جلسه امنیت در آنجا تشكیل شده بود منفجر شد و طی آن آقای رجایی رئیس جمهور و آقای دكتر باهنر نخستوزیر به شهادت رسیدند. به نظر میرسد كه این عمل به وسیله عوامل نفوذی مجاهدین صورت گرفته باشد. خبر شهادت آن دو بزرگوار را رادیو صبح روز ۹ شهریور به اطلاع مردم رساند. طی چند ساعت اجتماع عظیمی كه دو میلیون نفر تخمین زده میشدند در محل مجلس شورای اسلامی برای تشییع جنازه گرد آمدند و ساعت حدود یازده جنازههای آنان به طرف بهشتزهرا حركت كرد. در شهرستانهای ایران هم راهپیماییهای عظیم صورت گرفت. این اجتماعات باشكوه در تهران و دیگر نقاط ایران نشاندهنده علاقه روزافزون مردم به انقلاب و حاكمیت و خشم عمیقشان نسبت به تروریستها و عوامل بیگانه بود.
نخستوزیری مهدویكنی / پنجشنبه ۱۱ / ۶ / ۶۰ :
آقای مهدوی كنی از طرف شورای موقت ریاست جمهوری به عنوان نخستوزیر به مجلس معرفی شد و در جلسه علنی امروز ایشان با ۱۷۰ رای موافق به عنوان نخستوزیر انتخاب شد. انتخاب آقای مهدوی میتواند در شرایط كنونی چرخشی در حاكمیت به سوی یك اعتدال و نرمش در سیاست تكحزبی باشد. ضمنا مجلس به عنوان تعطیلات تابستانی ۱۵ روز تعطیل شد و نیز در هفتهای كه گذشت لایحه بازسازی ادارات به تصویب رسید و اینجانب به آن رای مخالف دادم.
سفر به سه كشور اسلامی / دوشنبه ۳۰ / ۶ / ۶۰ :
از روز یكشنبه ۱۴ / ۶ / ۶۰، به اتفاق آقایان مصطفی تبریزی، مهندس سحابی، رمضانی، شهركی۱، شرعی۲، رضوی۳، صفری۴، جعفری و خانم طالقانی به سفر سوریه، لیبی و الجزایر رفتیم كه البته این سفر به دعوت لیبی برای شركت در جشن دوازدهمین سالگرد انقلاب لیبی بود. از تهران به سوریه رفتیم و پس از هفت ساعت توقف به بنفازی و سپس به طرابلس رسیدیم و پس از شش روز اقامت در لیبی به الجزایر رفتیم و پس از شش روز ماندن در آنجا از طریق رم به سوریه بازگشتیم و پس از دو روز توقف در سوریه به تهران رسیدیم. خلاصه و فشرده مشاهدات و نتایج ریز سفر عبارت است از:
۱- در هیچ یك از این سه كشور ایدئولوژی حاكم بر حاكمیت اسلام نیست بلكه نوعی ناسیونالیسم و سوسیالیسم است.
۲- از نظر اسلامی و اخلاقی در جامعه رعایت چندانی نمیشود، به ویژه در الجزایر كه فساد، بیحجابی و مشروبخواری فراوان است.
۳- جامعههای سهگانه فوق به سرعت به سوی مصرفی شدن سوق داده میشوند.
۴- از نظر وابستگی اقتصادی به شدت وابسته به جهان سرمایهداری و غرب هستند. اقتصاد الجزایر ۹۰ درصد وابسته به نفت و لیبی ۷۰ تا ۷۵ درصد وابسته به نفت هستند. كشاورزی كمرونق است. صنایع عمدتا مونتاژ و X است. كارشناسان و شركتهای خارجی بسیار است.
۵- از نظر سیاسی، در هر سه كشور فقط یك گروه حاكم هستند. در الجزایر فقط یك حزب (جبهه التحریر الوطنی) حاكم است. اختناق شدید وجود دارد. در سوریه دو روزنامه منتشر میشود كه دولتی است. در لیبی كه اساسا مجلس و قانون اساسی وجود ندارد. دو روزنامه وجود دارد كه دولتی است. در الجزایر هم همچنین است. مخالفین حق كوچكترین ابراز وجودی ندارند. در الجزایر امامجمعهها از روی نوشتههای دولتی خطبه میخوانند. مسلمانان به ویژه كسانی كه تحت تاثیر انقلاب ایران هستند با حكومتهایشان مخالف هستند. به خصوص در الجزایر.
۶- حكومتهایشان از نظر سیاسی وابسته و دستنشانده نیستند.
۷- مساله مسكن به خصوص در لیبی تقریبا حل شده است.
۸- در لیبی بازار تقریبا وجود ندارد بلكه توزیع عمدتا دست دولت است و این كار مثبتی است.
۹- مسلمانان به خصوص نسل جوان آگاه به شدت به انقلاب ایران علاقهمند و امیدوارند.
۱۰- حكومتها به لحاظ ایدئولوژیك و سیاسی از نفوذ انقلاب ایران وحشت دارند. البته در این مسافرت شنیدیم كه در جمعه ۲۰ / ۶ / ۶۰ در تبریز آیتالله مدنی امام جمعه در نماز به وسیله پرتاب نارنجكی به وسیله یكی از هواداران مجاهدین به شهادت رسیدند و در همین ایام داماد امام آقای اشراقی فوت كردند. و همچنین طی انفجار بمبی آقای قدوسی دادستان كل انقلاب به شهادت رسیدند و آقای سیدحسین موسوی تبریزی به جای ایشان منصوب شدند.
درگیری با مجاهدین / دوشنبه ۶ / ۷ / ۶۰ :
روز گذشته عدهای از مجاهدین در تهران مسلحانه به خیابان آمدند و با پاسداران درگیر شدند كه پس از ساعتها درگیری در مجموع بیش از سی نفر كشته و عده زیادی دستگیر شدند.
اعدام مجاهدین / سهشنبه ۷ / ۷ / ۶۰ :
حدود پنجاه نفر از كسانی كه در درگیری مسلحانه روز گذشته دستگیر شده بودند اعدام شدند. دادستان كل انقلاب اعلام كرده بود كه اگر كسانی مسلحانه به خیابان بیایند و دستگیر بشوند بلافاصله اعدام خواهند شد.
شهادت هاشمینژاد / چهارشنبه ۸ / ۷ / ۶۰ :
شب گذشته طی سقوط یك هواپیمای نظامی در كهریزك عدهای از مجروحان جنگی و سرتیپ فلاحی جانشین ستاد مشترك، سرهنگ نامجو وزیر دفاع، سرهنگ فكوری وزیر سابق دفاع و كلاهدوز قائممقام سپاه به شهادت رسیدند. هرچند هنوز علت حادثه اعلام نشده است ولی مطمئنا بر اثر انفجار هواپیمای مجهز نظامی كه حتی در ارتفاع بسیار كمی پرواز میكرده سقوط كرده و نابود شده است.
همچنین روز گذشته آقای سیدعبدالكریم هاشمینژاد در مشهد هنگامی كه از كلاس درس حزب جمهوری بیرون میآمده است به وسیله یكی از افراد كلاس با نارنجك مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید.
چنان كه قبلا هم اعلام كردهاند كه انفجار نخستوزیری به وسیله آقای كشمیری دبیر شورای امنیت صورت گرفته و سپس فرار كرده است، از مجموع این حوادث به دست میآید كه این اعمال به وسیله نفوذ عوامل مجاهدین انجام میشود و این باید درسی باشد برای مسئولان كه اینقدر فریب ظاهرسازیها را نخورند و مرز دوست و دشمن را درهم نریزند ولی گویا هنوز هم متوجه این حقیقت نشدهاند.
انتخابات ریاستجمهوری / دوشنبه ۱۳ / ۷ / ۶۰ :
روز سهشنبه هفته قبل طی یك حمله و تهاجم قوای مسلح ایران به ارتش عراق شرق رودخانه آزاد شد كه بدین ترتیب محاصره آبادان به طور كامل شكسته شد. در حدود ۱۰۰۰ نفر از قوای عراقی كشته و در حدود ۱۷۰۰ نفر اسیر شدند و این شكست بزرگی برای عراق و پیروزی چشمگیری برای ایران بود.
روز جمعه انتخابات ریاست جمهوری و میاندورهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد كه در حدود ۱۷ میلیون نفر شركت كردند و آقای سیدعلی خامنهای با حدود ۱۶ میلیون رای به عنوان سومین رئیسجمهوری انتخاب شد. پیداست كه استقبال مردم بسیار چشمگیر و موفقیتآمیز بود. با وجودی كه زمینه روحی و اجتماعی انتخابات گذشته هم به آن شدت وجود نداشت در عین حال افزایش سه میلیون رایدهنده جای تامل بسیار دارد. و این نشان میدهد كه بهرغم كمبودها و مخالفتهای مخالفین پایگاه مردمی جمهوری اسلامی قویتر میشود و بنیصدر و مجاهدین بهرغم توهمات و ذهنیاتشان روزبهروز منزویتر و بیریشهتر میشوند.
كسانی كه كاندیدا شدند عبارت بودند از آقای خامنهای، زوارهای۵، پرورش۶، دكتر غفوری و آقای مهدوی كنی، كه غیر از آقای مهدوی بقیه از كادر مركزی حزب جمهوری هستند و آقای مهدوی هم شب آخر انصراف خود را اعلام كردند و حتی آقای زوارهای و آقای غفوری رسما اعلام كردند كه ما به آقای خامنهای به دلیل اصلح بودن رای میدهیم.
آقایان بنیصدر و رجوی انتخابات را تحریم كرده بودند و مدعی شده بودند كه اكثریت مردم ایران شركت نخواهند كرد ولی خوشبختانه مردم با شركت فعال خود بار دیگر تودهنی محكمی زدند.
ضمنا آقایان مذكور چند روز قبل دولت در تبعید خویش را اعلام نمودند و برنامه دولتشان را به این شرح بیان نمودند:
حاكمیت مردم ایران كه از طریق شوراها كشور را اداره میكنند.
مساوات سیاسی و اجتماعی مردم كشور
مساوات برای اقلیتهای نژادی به ویژه در كردستان
اصلاحات ارضی اساسی
انحلال كمیتهها، سپاه پاسداران و دادگاههای انقلاب...
بر مصونیت قضائی، از بین بردن شكنجه و برابری زنان و مردان نیز تاكید خواهد شد.
پینوشتها:
۱- غلامعلی شهركی (نماینده زابل)
۲- عبدالكریم شرعی (نماینده داراب)
۳- سیدابوفاضل رضوی اردكانی (نماینده سپیدان)
۴- لطیف صفری (نماینده اسلامآباد غرب)
۵- سید رضا زوارهای
۶- علیاكبر پرورش
تاریخ انتشار : ۲۲ / اردیبهشت / ۱۳۸۷
منبع : هفتهنامه شهروند امروز / شماره ۴۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ