عنوان بزرگداشت این یادمان، که توسط خانواده دکتر شریعتی و دفتر پژوهشهای فرهنگی شریعتی برگزار می شد، شریعتی و عرصهی عمومی بود. برنامهی تنظیمشده به گونهای بود که در ابتدا سمیناری تحت عنوان شریعتی و دغدغههای نسل جوان برگزار شده و سپس آقایان دکتر مسعود پدرام و حسن یوسفی اشکوری به طرح سخنان خود در رابطه با عنوان یاد شده بپردازند. اما به علت آنکه آقای دکتر میناچی یکی از مسئولان حسینیه ارشاد نیمی از زمان برگزاری مراسم را به سخنان خود اختصاص داد، عملاً آقای حسن یوسفی اشکوری نتوانست سخنرانی خود را برگزار نماید و این بخش از برنامه که شاید برای کسانی که به حسینیه آمده بودند تا سخنرانی یوسفی را بعد از زندان ۵ سالهاش از نزدیک بشنوند جذابتر از سایر قسمتها بود، عملاً حذف گردید.
برنامه سمینار با شرکت آقایان عبدالرضا تاجیک، روح الله یوسفی اشکوری، علی معظمی و محمد حیدری و گردانندگی خانم سوسن شریعتی آغاز شد. هدف از این سمینار، رویکرد نسل سوم جامعهی ایران در قالب مخالف و منتقد و موافق به آراء و اندیشههای شریعتی بود. افراد شرکت کننده در سمینار در چند ویژگی دارای اشتراک بودند. جملگی در حوالیی دههی سی از عمر خود به سر می بردند، با اندیشههای شریعتی آشنایی داشته و از نزدیک با تحولات فکری، اجتماعی، سیاسی، و مسائل و معضلات جامعه درگیری داشتند.
ترکیب جمع پنج نفره به گونهای بود که دو نفر موافق (تاجیک و حیدری) و دو نفر مخالف (معظمی و یوسفی) باید بر روی محورهای یک متن از پیش توافقشده(که عبارت بود از نامهی دکتر شریعتی به فرزندش احسان. در مجموعه آثار یک به نام با مخاطبهای آشنا) به طرح نقطهنظرات خود بپردازند.
منبع : سایت احسان شریعتی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ویرایش : یک بار / شروین